Fatih Altaylı Roblox Açıklamasıyla Gündemde: ‘FETÖ’cü mahkeme iddiası!

Fatih Altaylı, Roblox'a getirilen erişim engeliyle ilgili sert açıklamalar yaptı. Yılmaz Tunç ise engelin çocukları koruma amacı taşıdığını belirtti.

Fatih Altaylı, Roblox‘a getirilen erişim engeliyle ilgili çarpıcı bir paylaşımda bulundu. Instagram‘dan sonra, 15 milyonu aşkın kayıtlı üyesi bulunan popüler oyun platformu Roblox engellendi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanan bilgiye göre, Amerikan video oyunu geliştiricisi Roblox Corporation‘ın aynı adlı oyunu, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan kararla erişime kapatıldı.

Yılmaz Tunç’tan Roblox Açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, X hesabından konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir. Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir.”

Fatih Altaylı’nın Açıklamaları

Fatih Altaylı, Roblox yasağı hakkında dikkat çeken bir paylaşımda bulunarak şunları söyledi:

“Üç otuzluk trolleri uyarayım, Ulaştırma Bakanlığı Roblox oyununa getirilen yasağı savunmuyor. Tam aksine bizi zor duruma düşürmek için alınmış bir karar gibi duruyor diyor ve kararı alan mahkemenin FETÖ‘cü olma ihtimali üzerinde duruyorlar. Kararı savunmak için erken davranmayın. Anladınız mı yavşaklar.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: