Erzurum Valiliği’nin Fotoğraf Paylaşımı Tepki Çekti: Kadın Çiftçilerin Kıyafetleri Tartışıldı

Erzurum Valiliği'nin kadın çiftçilerle ilgili paylaştığı fotoğraflar sosyal medyada büyük tepki çekti. Kadınların giydiği Ehram kıyafetlerinin kültürel bir miras olduğu öğrenildi.

Erzurum Valiliği, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında köylerde kadın çiftçileri ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger‘in fotoğraflarını sosyal medya hesabında paylaştı. Ancak fotoğraflarda kadın çiftçilerin giydiği ‘Ehram’ adlı yöresel kıyafetler, sosyal medyada büyük tepki çekti.

Tepkiler Sosyal Medyada Yükseldi

Paylaşılan fotoğraflarda kadınların giysileriyle gözlerinin dışında tamamen örtünmeleri birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından eleştirildi. Kullanıcılar, kadınların bu şekilde örtünmesine tepki gösterirken bazıları, “Kadının sadece adı var” yorumunu yaparken, kimileri ise “Bu fotoğrafın paylaşılma amacı nedir?” sorusunu sordu.

Gerçek Sonradan Ortaya Çıktı

Tepkiler çığ gibi büyürken, kadınların giydiği kıyafetlerin Ehram adı verilen ve Erzurum’da kış aylarında soğuklardan korunmak için özel olarak tasarlanan yöresel giysiler olduğu ortaya çıktı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: