Erden Timur Hakkındaki Gözaltı İddiaları Yalanlandı: Sadece Soru Soruldu

Erden Timur’un ABD’de gözaltına alındığı iddiaları yalanlandı. Timur, yalnızca Eric Adams soruşturması kapsamında kendisine birkaç soru sorulduğunu açıkladı.

Fenerbahçe kongre üyelerinden gazeteci Lübe Ayar, Galatasaray’ın eski yöneticisi Erden Timur’un ABD’de, New York Havaalanı’nda FBI tarafından gözaltına alındığını öne sürdü. Ayar, bu haberi sosyal medya üzerinden “özel haber” başlığı altında paylaşarak, Timur’un, en az bir Türk yetkili ve 5 iş insanından rüşvet ve yasadışı bağış almakla suçlanan New York Belediye Başkanı Eric Adams soruşturması kapsamında sorgulandığını belirtti.

Ancak bu iddialar kısa sürede yalanlandı. Gazeteci Haluk Yürekli, sosyal medya hesabı üzerinden Erden Timur ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek gözaltı haberlerinin gerçek olmadığını açıkladı. Yürekli, “Erden Timur ile az önce görüştüm. Kendisi, gözaltında olmadığını ve Amerika’ya geldiğinde sadece bir soruşturma hakkında bilgisine başvurulduğunu söyledi. Soruları yanıtladıktan sonra yoluna devam etmiş,” ifadelerini kullandı.

İddiaların ardından Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel‘e konuşan Erden Timur, gözaltı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Timur, NEF orkestrasının konseri için ABD’de bulunduğunu ve gözaltına alınmadığını belirtti. Ayrıca, polisin kendisine New York Belediye Başkanı Eric Adams ile bağlantısı olup olmadığı ve ona herhangi bir bağış yapıp yapmadığına dair sorular yönelttiğini, ancak herhangi bir gözaltı durumu olmadığını açıkladı.

Sonuç olarak, Erden Timur’un ABD’de gözaltına alındığı yönündeki iddialar gerçek dışı çıktı. Sadece Eric Adams’a yönelik soruşturma kapsamında bilgi edinme amacıyla sorular sorulduğu öğrenildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: