Erbakan’dan Gülpınar’a Sert Çıkış: “Sirk Cambazı ve Zübük İfadelerini Kullanan Bir Yapıya Giderse Diyecek Bir Şey Yok”

Fatih Erbakan, Kasım Gülpınar'ın Yeniden Refah Partisi'nden istifası üzerine sert açıklamalarda bulundu. Erbakan, Gülpınar’ın AKP’ye geçip geçmeyeceği konusunda dikkat çeken ifadeler kullandı.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar‘ın partisinden istifası üzerine ilk kez açıklamalarda bulundu. SÖZCÜ TV‘de İpek Özbey‘in konuğu olan Erbakan, Gülpınar’ın istifası ve AKP’ye geçeceği iddialarına sert yanıt verdi.

Gülpınar’ın istifasını açıklarken “Kararı YRP ile istişare ederek aldık” sözlerine değinen Erbakan, “Bir takım duyumlar geliyordu ama kesin bir bilgi yoktu. Biz açıklamasına şaşırdık. Herhangi bir istişare olmadı bizimle. Üzülerek söylüyorum, bizimle bir istişare olmadı. İstişare kelimesi çok mantıklı değil. Bilgi olarak da söylüyorsa öyle bir şey de olmadı.” ifadelerini kullandı.

Gülpınar’ın AKP’ye geçip geçmeyeceği sorusuna ise Erbakan, “Bilemiyorum. Kendisi için ‘sirk cambazı’ ve ‘Zübük’ ifadelerini kullanan bir yapıya tekrar giderse artık diyecek bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı, kendisi için bizim partiye geçtiğinde ‘sirk cambazı’ ve ‘Zübük siyasetçiler’ ifadelerini kullanmıştı.” diyerek yanıt verdi.

Gülpınar, partisinden istifa ederken yaptığı açıklamada “Çalışmalarımı engelliyordu. Bu yüzden istifa ediyorum.” demişti. İstifa sonrası bağımsız kalacağını belirten Gülpınar, AKP’ye geçeceği yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: