Engin Altan Düzyatan, COP29’da Türkiye’yi Temsil Edecek

Engin Altan Düzyatan, Bakü'de düzenlenecek COP29'da Türkiye'yi temsil edecek. Ünlü oyuncu, BM İklim Değişikliği Konferansı'nda görev alacak.

‘Diriliş Ertuğrul’ dizisiyle tanınan ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, Azerbaycan’ın Bakü şehrinde yapılacak COP29‘da Türkiye’yi temsil etmek üzere görevlendirildi. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı, 11-24 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Engin Altan Düzyatan, COP29 İklim Değişikliği Danışma Komitesi Üyesi Oldu

Ünlü oyuncu, COP29 Uluslararası Danışma Komitesi‘nde Türkiye’yi temsil edecek. Bu komite, çevre kirliliğini azaltmayı teşvik etmek amacıyla kurulan ve iklim faaliyetlerine katkıda bulunabilecek isimlerden oluşan 21 üyeli bir heyettir. Komitenin diğer üyeleri arasında, çevreci faaliyetleriyle tanınan isimler, uluslararası kuruluşlardan temsilciler, eski Letonya, Bulgaristan ve Romanya cumhurbaşkanları ile çeşitli ülkelerin eski bakanları yer alıyor.

COP29 Zirvesi Bakü’de Gerçekleştirilecek

COP29 zirvesi, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliğinde düzenlenecek. Bu zirve, iklim değişikliğiyle mücadelede kritik bir öneme sahip ve Engin Altan Düzyatan gibi tanınmış isimlerin katılımı, bu konuda farkındalığı artırmak açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: