Ekrem İmamoğlu’ndan Beyoğlu Tepkisi: “Vali ve Kaymakam Utansın”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediyesi'nin ek hizmet binasından çıkarılmasına sert tepki gösterdi. İmamoğlu, kaymakamlık ve valiliği eleştirerek, "Bu yapılmaz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediyesi’nin ek hizmet binasından çıkarılmak istenmesine sert tepki gösterdi. İmamoğlu, Tokat’ta sivil toplum kuruluşları üyeleri ve kanaat önderleriyle bir araya geldiği toplantıda, Beyoğlu Belediyesi’nin Kasımpaşa’daki ek hizmet binasından çıkarılmasını eleştirerek, “Vali de utansın, kaymakam da utansın. Bu talimatı verenler de utansın. Bu yapılmaz!” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu: “Bu Bir İktidarın Gitmesine Sebep Olur”

İmamoğlu, Beyoğlu’ndaki gelişmeleri eleştirirken, “Bakın bu bile bir iktidarın gitmesine sebeptir arkadaşlar” diyerek sert bir çıkış yaptı. İmamoğlu, Beyoğlu Belediyesi’nin devletin kurumları arasında siyasi çıkarlar uğruna cezalandırıldığını savundu.

“Bu Memleketin Liyakate ve Adalete İhtiyacı Var”

İmamoğlu, konuşmasının devamında, “Bu memleketin liyakate, adalete çok ihtiyacı var. O bakımdan bu davranış kabul edilemez. Türkiye’nin en büyük sorunu budur” dedi.

Ne Oldu?

Beyoğlu Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, belediye birimlerinin kaymakamlık binasında bulunan ofislerine girişlerinin engellendiğini duyurdu. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, bu durumun bir ilçeyi cezalandırmak anlamına geldiğini belirterek, devlet aklına ve Beyoğlu halkının iradesine saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Beyoğlu Kaymakamlığı ise yaptığı açıklamada, belediyeye ait bazı birimlerin inşaatı tamamlanan belediye binasına taşındığını, ancak kalan birimlerin taşınma sürecinde özensiz davrandığı için tahliye edildiğini açıkladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: