Florida’da Silah Sesleri: “Hedef Trump Değildi”

Donald Trump’ın golf oynadığı klüpte silah sesleri duyuldu. Güvenlik kaynakları Trump’ın güvende olduğunu duyurdu.

Donald Trump’ın golf oynadığı klüpte silah sesleri duyuldu. Güvenlik kaynakları Trump’ın güvende olduğunu duyurdu.

Donald Trump‘ın kampanya ekibi tarafından yapılan açıklamada, pazar öğleden sonra Trump’ın kaldığı Florida’daki West Palm Beach yakınlarında silah sesi duyulduğu kaydedildi.

Trump’ın Kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, “Başkan Trump güvende” dedi ve “Şu anda daha fazla ayrıntı yok” diye ekledi.

Gizli Servis, X’te yaptığı bir paylaşımda, Trump’ın dahil olduğu ve EST 14:00’ten (TSİ 19:00) kısa bir süre önce gerçekleşen bir “koruma olayını” araştırdıklarını doğruladı.

New York Post’un haberine göre Trump’ın bulunduğu golf kulübünün dışında iki kişi karşılıklı ateş açtı. Kaynaklar, ateş edenlerin birbirlerini hedef aldığını ve açılan ateşin Trump’ı hedef almadığını söyledi. Kaynaklar Trump’ın hiçbir zaman tehlikede olmadığını ve vurulma olayının kulübün dışında suç oranının yüksek olduğu bilinen bir bölgede meydana geldiğini söyledi.

İki ay önce suikast girişimine uğramıştı

Trump, 13 Temmuz’da Pennsylvania’daki miting sırasında suikast girişimine uğramış, kulağından aldığı yara ile kurtulmuştu.

Donald Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’da düzenlenen mitingte de suikast girişimiyle karşı karşıya kalmış ve Thomas Matthew Crooks isimli saldırganın tüfeğinden ateşlenen fişek, Trump’ın kulağını sıyırmıştı.

Trump’ın rakibi Kamala Harris açıklama yaptı

Donald Trump’ın başkanlık yarışındaki rakibi Kamala Harris, olayla ilgili açıklama yaptı:

“Trump’ın güvende olduğuna sevindim. Şiddetin Amerika’da yeri yok.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: