Discord Türkiye’de Kapandı: Uraloğlu Memnuniyet ve Zamanlamayı Değerlendirdi

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord’un güvenlik verilerini paylaşmadığı için kapatıldığını ve platformun kapatılmasının büyük memnuniyet yarattığını açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu Discord’a erişim engeli getirilmesinin nedenini açıkladı. Bakan, Discord’un Türkiye’deki güvenlik birimlerine kullanıcı bilgileri ve IP adresleri gibi verileri paylaşmayı reddettiğini ve bu nedenle platforma erişim engeli kararı alındığını duyurdu.

“Tamamen Kapalı Bir Sistem”

Uraloğlu, Discord’un kapalı bir sistem olduğunu belirterek, Türkiye’deki güvenlik birimlerinin platform üzerinde sorgulama yapamadığını ifade etti. Ancak, kullanıcıların şikayetleri üzerine müdahale edilebildiğini belirten Bakan, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararıyla Discord’a 9 Ekim 2024 tarihinde saat 02.10’da erişim engeli getirildiğini söyledi.

Bakan Uraloğlu, “Discord’u kapattık diye çok acayip bir memnuniyet var. Ancak 1 hafta önce kapatsaydık bu memnuniyet muhtemelen olmayacaktı” diyerek platforma erişim engelinin zamanlamasıyla ilgili memnuniyeti de değerlendirdi.

Bakan ayrıca, başka bir yayın platformu olan Twitch ile ilgili de gerekli adımların atılacağını ve toplumun güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi alacaklarını vurguladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: