Dilruba’nın Sessiz Tahliyesi: “Kimseye Haber Verilmedi, Ya Başına Bir Şey Gelseydi”

Gece yarısı avukatı ve ailesine haber verilmeden tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun ailesi, bu duruma tepki gösterdi ve suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, gece yarısı avukatı ve ailesine haber verilmeden tahliye edildi. Tahliye kararını öğrenen Dilruba, bulduğu bir telefondan ailesine ulaşarak durumu bildirdi. Annesi Aysel Kayserilioğlu, tahliyenin kendilerine haber verilmeden gerçekleşmesine tepki göstererek, “Ya başına bir şey gelseydi” dedi. Aile, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Gece Yarısı Sessiz Tahliye

Dilruba Kayserilioğlu, tutukluluğuna avukatı tarafından yapılan itirazın ardından, avukatı ve ailesine haber verilmeden gece yarısı serbest bırakıldı. Tahliye işlemi sırasında hiçbir bilgilendirme yapılmadığını ifade eden Aysel Kayserilioğlu, kızının elinde yalnızca siyah bir poşetle tahliye edildiğini ve bunun aileyi derinden üzdüğünü belirtti.

‘Kızım Bir Telefon Bulup Haber Verdi’

Aysel Kayserilioğlu, “Kızımın elinde hiçbir şey yoktu. Bir telefon bulmuş ve o şekilde beni arayıp haber verdi. ‘Annecim sakın ağlama, beni tahliye ettiler’ dedi. O saatte tenha bir yerde bırakılmış bir genç kız. Suçluların olduğu bir yerde başına bir iş gelseydi ne yapardık? Avukatlarımızla görüştük ve bu konuda suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Ne Olmuştu?

Dilruba Kayserilioğlu, sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanacak. Kayserilioğlu, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tahliye edilirken, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama” suçundan ise tutuklu yargılanmasına karar verildi. Dilruba, 3 Eylül’de hakim karşısına çıkacak.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: