Dilruba Y., Cumhurbaşkanı’na Hakaret Suçundan Tahliye Edildi, Ancak Tutukluluğu Devam Ediyor

Instagram’a erişim engelini eleştirdiği için gözaltına alınan Dilruba Y., Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tahliye edilirken, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla tutuklu kalmaya devam edecek.

Instagram’a erişim engelini eleştiren Dilruba Y., Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla yargılandığı davada tahliye edildi. Ancak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan açılan dava nedeniyle tutukluluğu devam edecek.

Tahliye Kararı ve Devam Eden Tutukluluk

Sokak röportajı vermesinin ardından tutuklanan Dilruba Y.‘ye, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu yönünden yurt dışına çıkış yasağı konarak tahliye kararı verildi. Gazeteci İsmail Saymaz‘ın açıklamasına göre, Dilruba Y., halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasından dolayı tutuklu kalmaya devam edecek.

Ne Olmuştu?

Instagram‘a erişim engeli getirilmesiyle ilgili yaptığı yorumlar nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutukluluğuna itiraz edilen Dilruba Y., halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile Cumhurbaşkanına hakaret suçlamalarıyla yargılanıyordu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: