Dilruba Kayserilioğlu’na Yeni Dava: 4 Yıla Kadar Hapis İsteniyor

İzmir'de sokak röportajı nedeniyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla yeni bir dava açıldı. 4 yıla kadar hapsi isteniyor.

İzmir’de yaptığı sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle gündeme gelen Dilruba Kayserilioğlu, daha önce ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla yargılanıp hapis cezası almıştı. Şimdi ise Kayserilioğlu hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla yeni bir dava açıldı. Bu davada 4 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sokak Röportajı ve Tutukluluk Süreci

Dilruba Kayserilioğlu, Instagram’ın erişime engellenmesi ve sahipsiz hayvanlarla ilgili yasayı eleştirdiği bir sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle 12 Ağustos’ta tutuklandı. Kendisine ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamaları yöneltildi. Avukatı Hüseyin Yıldız’ın itirazı üzerine Kayserilioğlu’nun ‘hakaret’ suçlamasından tutukluluğu kaldırıldı, ancak hakkında yurt dışı yasağı getirildi.

Beraat ve Yeni Dava

Kayserilioğlu, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı. Mahkeme, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçunun oluşmadığına karar vererek beraatine hükmetti. Ancak, ‘halkın bir kesimini alenen aşağılamak’ suçundan 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. İyi hal indirimi uygulandıktan sonra bu ceza 7 ay 15 güne indirildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilruba Kayserilioğlu hakkında şimdi de ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırladı. Bu dava sonucunda 4 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: