Dilruba Kayserilioğlu’na 7,5 Ay Hapis Cezası Verildi; Cezaevine Girmeyecek

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, halkın bir bölümünü aşağılamak suçundan 7,5 ay hapis cezası aldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldığı için cezaevine girmeyecek.

İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve halkın bir kesimini alenen aşağılama suçlarını basın yoluyla işlediği iddiasıyla yargılanan Dilruba Kayserilioğlu duruşmaya yakınları ve avukatlarıyla birlikte katıldı.

Kayserilioğlu’ndan Savunma: “İfade Özgürlüğü Kapsamında Konuştum”

İddianamenin okunmasının ardından savunma yapan Dilruba Kayserilioğlu, konuşmaların kendisine ait olduğunu kabul etti ancak halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek gibi bir amacının olmadığını belirtti. Kayserilioğlu, konuşmalarının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek beraatini talep etti.

4,5 Yıl Hapis Cezası Talebi

Sanığın avukatı da müvekkilinin beyanlarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savunarak beraat talebinde bulundu. Cumhuriyet savcısı ise mütalaasında, sanığın konuşmalarının halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme ve halkın bir kesimini alenen aşağılama suçlarını oluşturduğunu belirterek 4,5 yıl hapis cezası verilmesini ve sanık hakkında adli kontrol uygulanmasını talep etti.

Kayserilioğlu’nun Son Savunması ve Mahkemenin Kararı

Son savunması sorulan Dilruba Kayserilioğlu, “Dediklerim farklı yerlere çekilip, bana saldırı yapılacağını bilmiyordum. Bu yönden pişmanlığım var,” dedi. Kararı açıklayan hakim, sanığın halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan beraatine karar verdi. Ancak halkın bir kesimini alenen aşağılama suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırılan sanığın cezası, eylemin basın yoluyla işlenmesi nedeniyle yarı oranında artırılarak 9 aya çıkarıldı. İyi hal indirimi uygulanarak ceza 7 ay 15 gün olarak belirlendi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Ayrıca, sanığın adli kontrol kararı da kaldırıldı.

Olayın Geçmişi

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir’de sosyal medyada yaptığı bir röportajda halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği iddiasıyla 12 Ağustos’ta gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 29 Ağustos’ta tahliye edilen Kayserilioğlu hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: