Dilruba Kayserilioğlu 18 Gün Sonra Tahliye Edildi

Sokak röportajında Instagram yasağını eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla tutuklanmıştı. 18 gün sonra cezaevinden tahliye edildi.

Bir sokak röportajında Instagram’a erişim engeli getirilmesine yönelik eleştirileri nedeniyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nun tutukluluğu hakkında önemli bir gelişme yaşandı.

Ne Oldu?

Dilruba Kayserilioğlu, sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanıyordu. Tutukluluğuna avukatı Hüseyin Yıldız tarafından itiraz edilmesine rağmen, mahkeme “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama” suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına karar vermişti.

Özgür Özel Ziyaret Etmişti

Dilruba’nın tutukluluğu kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün Dilruba Kayserilioğlu‘nu tutuklu bulunduğu Aliağa Şakran Cezaevi‘nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası Özel, “Dilruba’nın tutukluğu baştan sona hukuksuzluktur. Herkesin, şiddete başvurmamak ve şiddeti teşvik etmemek kaydıyla, her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Bu anayasal bir haktır. Bu hakkı tartışmaya açanlar despotluktan başka bir şey yapmıyor” diyerek duruma tepki göstermişti.

Tahliye Edildi

Tam 18 gündür tutuklu bulunan Dilruba Kayserilioğlu, gece saat 02.00-03.00 sularında cezaevinden tahliye edildi. Dilruba‘nın tahliyesine ilişkin gerekçeli kararın henüz açıklanmadığı belirtildi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: