Deniz Zeyrek’ten Türk Telekom CEO’suna Sert Tepki: “Haddini Bildirecek Bir Siyasetçi Yok mu?”

Deniz Zeyrek, Türk Telekom CEO'su Ümit Önal'ın "operatör tarifeleri sudan ucuz" açıklamasına sert tepki göstererek, "Haddini bildirecek bir siyasetçi yok mu?" dedi.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal‘ın “Operatör tarifeleri ya da müşteri fiyatları sudan ucuz” şeklindeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. Ebru Baki ile Para Politika programında konuşan Zeyrek, vatandaşların internet ve mobil faturalarına gelen zamlar karşısında zor durumda olduğunu belirtirken, CEO’nun bu açıklamasını nobran ve ukalaca bulduğunu söyledi.

Son dönemde internet ve mobil tarifelere gelen yüksek zamlar, vatandaşın gündeminde geniş yer bulmuştu. Taahhütleri biten aboneler, yeni tarifelere geçtiklerinde yüzde 200-300 oranında fiyat artışlarıyla karşı karşıya kalmıştı. Bu süreçte Ümit Önal, firmanın ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladığı toplantıda eleştirilere yanıt vererek, operatör tarifelerinin sudan ucuz olduğunu iddia etti.

“CEO, Halkla Dalga Geçiyor”

Deniz Zeyrek, SÖZCÜ TV‘de yaptığı değerlendirmelerde, CEO’nun bu ifadelerini eleştirerek şunları söyledi:

“Bu ülkenin ekonomisi, damacananın bu fiyatlara gelmesine neden olacak kadar kötü. Herkes de bundan faydalanıyor. Telekom da bu fırsatı kullanarak ‘sudan ucuz’ ifadesini rahatça söyleyebiliyor. Ülkede su dediğin şey benzin gibi pahalı.”

Zeyrek, Rekabet Kurumu‘nun görevini yerine getirmediğini ve operatörler arasında sağlıklı bir rekabet ortamı olmadığı için vatandaşın yüksek fiyatlarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

“Bu CEO’ya haddini bildirecek bir siyasetçi çıkmadığı sürece, bizimle dalga geçmeye devam eder. Üslubu nobranlık, kibirlilik, ukalalık içeriyor. Halkın sırtından geçiniyorlar.”

Telekom Özelleştirmesine de Tepki

Deniz Zeyrek, konuşmasında Telekom özelleştirmesi ile ilgili de çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Hariri ailesine yapılan satış sonrası, Telekom’un karlarını transfer ederek Türkiye’yi terk ettiğini belirten Zeyrek, bu sürecin hesabının sorulmadığını vurguladı.

“Telekom’u Hariri ailesine sattılar. Sonra adamlar kârlarını alıp kaçtılar. Biz bu özelleştirmenin hesabını sorabildik mi?”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: