Demet Evgar, ‘Normal Doğum’ Kamu Spotuna Tepki Gösterdi: “Kalbim Sıkışarak İzledim”

Demet Evgar, Sağlık Bakanlığı’nın "Sağlıklı olan normal doğumdur" kamu spotuna tepki gösterdi. Kamu spotunun kadınların korkularını artırdığını ve altyapı eksikliği olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı, son dönemde artan sezaryen doğumları kontrol altına almak amacıyla, “Sağlıklı olan normal doğumdur” temalı bir kamu spotu yayınladı. “Annecim Başardık” başlığıyla yayınlanan bu video, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bakanlık, bu kamu spotunda normal doğumun anne ve bebek arasındaki sağlıklı bağ için önemli olduğunu vurguladı ve sezaryenin tıbbi zorunluluk olmadıkça tercih edilmemesi gerektiğini ifade etti.

Demet Evgar’dan Sert Eleştiri

Ünlü oyuncu Demet Evgar, kamu spotuna sert tepki gösterdi. “Kalbim sıkışarak izledim” diyerek başladığı eleştirisinde, kamu spotunun korku filmi niteliğinde olduğunu ve anne adaylarının korkularını körüklediğini ifade etti. Evgar, vajinal doğum yapmak isteyen birçok kadının sezaryene zorlandığını ya da korkularından dolayı bu yolu seçtiğini belirtti. Ancak, kamu spotunun kadınların endişelerini gidermekten uzak olduğunu, aksine tüm sorumluluğu kadına yüklediğini söyledi.

Doğumlarda Altyapı Eksikliğine Dikkat Çekti

Evgar, doğum süreçlerinde ebelerin yeterince rol almadığını ve birçok doktorun anneleri gereksiz yere sezaryene teşvik ettiğini belirterek, bu girişimlerin sağlıklı bir altyapı olmadan başarılı olamayacağını vurguladı. “Bu denli önemli girişimlerin altyapıyı oluşturmadan hedeflediği yere ulaşması imkansızdır” diyerek kamu spotunun eksikliklerine dikkat çekti.

Kişisel Deneyimini Paylaştı

Demet Evgar, 20 saat süren doğum sancıları sonrası sezaryenle doğum yapmak zorunda kaldığını ve bu süreçte bebeğiyle sağlıklı bir bağ kurabildiğini anlattı. “Bu da kadının suçu” şeklinde yansıtılan kamu spotunu izlerken zorlandığını ifade eden Evgar, kadınların üzerinde baskı yaratan bu tarz içeriklerin kaldırılmasını istedi. “Vajinal doğum” yapmayı destekleyen biri olduğunu belirten oyuncu, kamu spotunun daha hedefe yönelik ve nitelikli bir şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: