Daron Acemoğlu’nun Nobel Zaferi Dünya Basınında Manşetlerde

Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James Robinson'un Nobel Ekonomi Ödülü dünya genelinde manşetlerde yer aldı.

2024 Nobel Ekonomi Ödülü, Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James Robinson’a verilmesi, dünya genelinde yankı uyandırarak önde gelen gazeteler ve haber sitelerinde manşetlere taşındı. Ekonomistlerin, küresel eşitsizlik ve siyasi-ekonomik sistemlerin ulusların refahı üzerindeki etkilerini inceleyen araştırmaları, dünyanın dört bir yanındaki medya kuruluşları tarafından geniş çapta ele alındı.

Öne Çıkan Haberler

Financial Times, Acemoğlu ile yapılan iki özel röportajı manşetten indirmedi. “Daron Acemoğlu ile yapay zeka patlamasını yeniden düşünmek” ve “Ekonomist Daron Acemoğlu ile öğle yemeği” başlıklı bu röportajlar, Nobel haberinin hemen ardından sunuldu. Bu içerikler, Acemoğlu’nun ekonomik geleceğe dair öngörüleri ve yapay zekanın ekonomi üzerindeki etkileri hakkındaki görüşlerine dikkat çekti.

New York Times, “Küresel eşitsizlik üzerine araştırmalarıyla üç isim Ekonomi Nobel’i aldı” başlığıyla, Acemoğlu ve meslektaşlarının uluslar arasındaki refah farklılıklarını açıklamaya yönelik çalışmalarının ödüle layık görüldüğünü belirtti.

The Guardian, Nobel Ödülü’nün, sömürge döneminden kalan siyasi ve ekonomik sistemlerin günümüzde ulusların zengin ya da fakir olmasını nasıl belirlediğini ortaya koyan üç profesöre verildiğini vurguladı.

Bloomberg, bu üç akademisyenin araştırmalarının, Avrupa’nın eski imparatorluklarının ekonomik büyüme üzerindeki uzun vadeli etkilerini incelediğini belirterek, Nobel’in bu çalışmalara ithafen verildiğini aktardı.

Le Monde, Nobel Ekonomi Ödülü’nün, uluslar arasındaki refah farklılıklarını inceleyen üç akademisyene verildiğini duyurdu.

CNN, bazı ulusların neden zengin, bazılarının ise fakir olduğunu açıklayan bu üç akademisyene Nobel Ödülü’nün verilmesinin, bu sorulara kapsamlı yanıtlar getirdiğini öne çıkardı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: