Cumhurbaşkanı Erdoğan Neden Biden’ın Yemeğine Katılmadı? Sebep İsrail Mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden’ın yemeğine katılmama kararı aldı. Bu kararın, Biden’ın İsrail’e verdiği destek nedeniyle alındığı iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in 79. Genel Kurulu için New York’a giderek ABD Başkanı Joe Biden‘ın ardından BM Genel Kurulu‘na hitap etti. Erdoğan’ın konuşmasında, İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık suçlarını sert bir dille eleştirmesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Netanyahu’ya Hitler Benzetmesi

Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu bir kez daha Adolf Hitler ile kıyaslayarak, “Gazze, dünyanın en büyük kadın ve çocuk mezarlığı oldu”, “BM ve Batı değerleri Gazze’de öldü”, “70 yıl önce Hitler nasıl durdurulduysa, bugün de Netanyahu öyle durdurulmalı” ve “İsrail soykırım yapıyor” gibi sert ifadeler kullandı.

Biden’ın Yemeğine Katılmadı

New York’ta bulunduğu süre boyunca yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Erdoğan’ın, ABD Başkanı Joe Biden tarafından düzenlenen akşam yemeğine katılması bekleniyordu. Ancak, Erdoğan’ın bu yemeğe katılmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

TGRT’nin haberine göre, Erdoğan’ın Biden yönetiminin İsrail’e verdiği destek nedeniyle bu yemeğe katılmama kararı aldığı iddia ediliyor. TGRT’den Ahmet Sözcan, “Erdoğan’ın yaptığı konuşmalarda Biden yönetiminin İsrail’e verdiği desteğin altını çizdiği noktaya dikkat çekerek, bu kararın bir tepki olarak alınmış olabileceğini” belirtti.

Türkiye’ye Dönüş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temaslarını tamamladıktan sonra TSİ 00.40’ta özel uçak CAN ile ABD’den Türkiye’ye hareket etti. Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve diğer üst düzey yetkililer de dönüş yolculuğunda yer aldı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: