Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Hukukun Üstünlüğü Esastır, Kimsenin Gözünün Yaşına Bakmayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Mezuniyet Töreni‘nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada terörle mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini vurguladı ve hukukun dışına çıkanlara karşı taviz verilmeyeceğini belirtti.

“Hukukun Dışına Çıkanın Gözünün Yaşına Bakmayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende mezun olan subay ve astsubaylara hitap ederek, “Sizler uğruna bin yıldır nice canlar verilen aziz vatanın destanlaşan devlet şuurunun asil temsilcilerisiniz. Her birinizi tebrik ediyorum, tek tek alınlarınızdan öpüyorum” dedi. Türkiye’nin güvenlik alanında son 22 yılda elde ettiği başarılarla dünyada cesur ve vicdanlı bir duruş sergilediğini ifade eden Erdoğan, terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelede tarihi başarılar elde edildiğini belirtti. Erdoğan, “Bizim hukuka, kanuna riayet eden kimseyle sorunumuz yok ama hukukun dışına çıkanın, kendini devletten, kamu otoritesinden üstün görenin de gözünün yaşına bakmayız” şeklinde konuştu.

“Terörü Ülkemiz İçin Bir Tehdit Kaynağı Olmaktan Çıkarana Kadar Mücadele Edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, “Vatandaşımızın huzuruna kastedenlere müsamaha göstermeyiz. Mafya, çete, insan kaçakçısı, teröristmiş, bunların hiçbirine aman vermeyeceğiz. Terör tehdit kaynağından çıkacak. Cezasızlık algısının toplumda yerleşmesine müsaade edemeyiz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, devletin gücünü her daim vatandaşın yanında hissettireceklerini ve hain emellere karşı sıra dağlar gibi duracaklarını vurguladı.

“Türkiye 85 Milyonun Ortak Yurdudur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 85 milyon vatandaşın ortak yurdu olduğunu belirterek, “İnsanımızın derdiyle dertlenecek, vatandaşla hemhal olacaksınız. Bu mücadelede sizlere çok büyük sorumluluklar düşüyor. Bugün nasıl ailelerinizin ve komutanlarınızın yüzünü ağartıyorsanız, başarılarınızla da milletimizin güven kaynağı olacaksınız” dedi. Konuşmasının sonunda Erdoğan, Eren Bülbül ve Ferhat Gedik’i rahmetle anarak, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: