CIA: “Taylor Swift’in Viyana Konserinde Büyük Bir Katliam Planlanmıştı”

CIA, Taylor Swift'in Viyana konserine yönelik IŞİD bağlantılı saldırı planının engellendiğini açıkladı. Üç şüpheli gözaltına alındı, konserler iptal edildi.

CIA Direktör Yardımcısı David Cohen, Maryland’de düzenlenen bir konferansta, Taylor Swift‘in Eras Tour kapsamında Viyana‘da verdiği konserlere saldırı planlayan şüphelilerin, on binlerce hayranını öldürmek istediklerini açıkladı. Associated Press‘in haberine göre, Cohen, “Bu konserde çok sayıda insanı öldürmeyi planlıyorlardı ve bu konuda oldukça ilerlemişlerdi. Avusturyalılar bu tutuklamaları yapabildiler çünkü ajansımız ve istihbarat camiasındaki ortaklarımız IŞİD bağlantılı bu grubun ne yapmayı planladığı konusunda onlara bilgi sağladılar” dedi.

Konserler İptal Edildi

Taylor Swift‘in 8 Ağustos’ta başlaması planlanan Viyana konserleri, Avusturyalı yetkililer tarafından engellenen komplo hakkında bilgilendirildikten sonra etkinlik organizatörleri Barracuda Music tarafından iptal edildi. Bu karar, Swift’in hayranları arasında büyük hayal kırıklığı yarattı. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Bu satış fiyatlarıyla Taylor’ı bir daha göremeyeceğim, bu yüzden oldukça yıkıldım. Bunun benim ‘kanseri yendin’ gezim olması gerekiyordu, bu yüzden bu durum acı veriyor” dedi.

3 Kişi Gözaltına Alındı

Komplonun baş şüphelisi, 17 yaşındaki bir çocukla birlikte, iptallerin açıklanmasından bir gün önce, 6 Ağustos’ta gözaltına alındı. Avusturyalı yetkililer, şüphelinin IŞİD’den ilham aldığını ve stadyum dışında bıçak ya da patlayıcılarla saldırı düzenlemeyi planladığını belirttiler. Henüz 18 yaşında olan üçüncü bir şüpheli ise 8 Ağustos’ta tutuklandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: