CHP Tüzük Kurultayı İçin Hazır: İmamoğlu ve Özel’den Birlik ve Değişim Vurgusu

CHP'nin tüzük kurultayı öncesi İmamoğlu, "Hazırlık iktidara yönelik, halktan uzak gündemlere vaktimiz yok" dedi. Özel ise "Birbirimize düşmemizi bekliyorlar" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), gelecek hafta sonu düzenlenecek olan tüzük kurultayı öncesinde İstanbul İl Danışma Kurulu’nu bugün İstanbul Kongre Merkezi’nde topladı. Toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski genel başkanlar Hikmet Çetin ve Altan Öymen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Başkanı Özgür Çelik, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer katıldı.

İmamoğlu’ndan Birlik ve Değişim Mesajı

Toplantıda konuşan Ekrem İmamoğlu, CHP’nin büyük bir dönüşümün eşiğinde olduğunu belirterek, “Partimizin değişim adımlarıyla başlayıp, ülkemizin değişimiyle devam edecek olan bu sürecin her birimizin üzerinde büyük sorumluluğu var,” dedi. İmamoğlu, “Biz başarırsak Türkiye başaracak ve eminim hep birlikte başaracağız,” ifadeleriyle, CHP’nin değişim sürecinde kararlı olduğunu vurguladı.

Özgür Özel’den Tüzük Kurultayı Mesajı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de tüzük kurultayıyla ilgili mesajlar verdi. Özel, “Bekliyorlar ki birbirimize düşeceğiz ve onları kötü yönetimlerine rağmen sorumluluklarıyla baş başa bırakacağız. Yok öyle yağma. Biz biriz, beraberiz, kararlıyız hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz,” diyerek, partinin birlik içinde olduğunu ve iktidar hedeflerine kilitlendiklerini belirtti.

CHP’nin Gelecek Hedefleri

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise konuşmasında, “31 Mart’ta ektiğimiz tohumları büyütme zamanı” diyerek, CHP’nin demokratik ve halkçı bir düzeni tesis etme hedefinde olduğunu vurguladı. Çelik, “Değişimi derinleştirmek, gelecek kuşaklara demokratik, özgür ve eşit bir Türkiye bırakmak gibi önemli bir görevimiz var,” ifadelerini kullandı.

Tüzük Kurultayı ve İktidar Hedefi

İmamoğlu, yapılacak kurultay hazırlığının bir iktidar hazırlığı olduğunu belirterek, “Bu hazırlıkta boşa harcayacak içe dönük halktan uzak gündemlere ayıracak tek bir dakikamız bile yoktur,” dedi. CHP’nin hedefinin sadece tüzük değişikliği değil, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğine yön verecek yenilikçi bir program hazırlamak olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: