CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Beş Yıl Sonra İlk Kez Ayakta Karşıladı Ama Alkışlamadı

CHP, beş yıl sonra ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı TBMM’de ayakta karşıladı. Ancak milletvekilleri, Erdoğan’ı alkışlamadı. Karar, parti içinde tartışmalara neden oldu.

CHP, beş yıl sonra ilk defa Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı TBMM Genel Kurulu’nda ayakta karşıladı. Meclis’teki yeni yasama yılı açılışında CHP milletvekilleri, parti kararı doğrultusunda Erdoğan salona geldiğinde ayağa kalktı, ancak alkışlamadı. Bu tavır, CHP’nin Erdoğan’a karşı sergilediği yeni tutumu gözler önüne serdi.

CHP’nin Kararı ve Parti İçi Tartışmalar

CHP’nin aldığı bu karar, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir tarafından milletvekillerine tebliğ edildi. Bu kararla birlikte CHP’liler, Erdoğan’ın salona girişi sırasında ayağa kalkarken, bazı milletvekillerinin bu karara tepki göstererek kuliste kaldığı ve bir kısmının ise ayağa kalkmadığı gözlemlendi. Parti içinde bu kararın tartışmalara yol açtığı belirtilirken, Erdoğan’ın alkışlanmaması dikkat çekti.

Yeni CHP Lideri ve “Normalleşme” Süreci

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in liderliğe gelmesinin ardından, parti içinde “normalleşme” süreci başlatıldı. Bu kapsamda Erdoğan ile temas kurma ve diyalog adımları atıldı. Özel, TBMM’deki açılışta tüm parti liderleriyle tokalaşırken, CHP’nin bu “normalleşme” adımı, özellikle Erdoğan’ın ayağa kalkılarak karşılanması ile somut bir hale geldi.

CHP Eski Vekili Barış Yarkadaş’ın Yorumu

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bu karara dikkat çekti. Yarkadaş, CHP milletvekillerinin geçmişte Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkmadığını, ancak bu yıl ilk kez böyle bir tutum sergilendiğini vurguladı. Yarkadaş, kararın CHP içinde önemli bir değişime işaret ettiğini belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: