Bozüyük Devlet Hastanesi’nde Dehşet: Doktor Yerine Temizlik Görevlisi Ameliyata Girmiş

Bozüyük Devlet Hastanesi'ndeki skandallara dair soruşturma tamamlandı. Rapor, hastaların gereksiz ameliyat edildiğini ve Sağlık eski Bakanı Koca'nın, skandalı örtbas edenleri koruduğunu ortaya koydu.

BirGün’ün ortaya çıkardığı Bilecik Bozüyük Devlet Hastanesi‘ndeki skandallar zincirine dair başlatılan soruşturma tamamlandı. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, skandalın boyutlarının çok daha büyük olduğu ortaya çıktı. Rapora göre, tıbbi olarak gerekmediği halde hastaların ameliyat edilip vücutlarına vidalar yerleştirildiği, Beyin Cerrahı Sezer Zehir’in bazı ameliyatlarda sadece bir dakika kaldığı ve ameliyatları temizlik görevlisi ile medikal firma çalışanlarına yaptırdığı belgelendi.

Sağlık Bakanlığı Raporu: Tüyler Ürperten Ayrıntılar

Raporda, Bozüyük Devlet Hastanesi’nde yaşanan skandalların boyutunun çok daha büyük olduğu ve hastaların gereksiz yere ameliyat edildiği ortaya konuldu. Ayrıca, Beyin Cerrahı Sezer Zehir’in bazı ameliyatlarda ameliyathanede sadece bir dakika kaldığı ve bu süreçte ameliyatları temizlik görevlisi ile medikal firma çalışanlarına yaptırdığı belgelendi. Bu olaylar, sağlık hizmetlerinin ciddiyeti ve güvenliği konusunda büyük endişe yaratıyor.

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Rolü

Raporda ayrıca, önceki Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın, skandalı örtbas eden İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerini koruduğu belirtildi. Bu durum, sağlık sisteminde ciddi bir denetim ve hesap verebilirlik sorunu olduğunu gösteriyor.

Bazı Hastalar Sakat Kaldı

Birgün Muhabiri İsmail Arı: “Sağlık Bakanlığı tarafından rapor hazırlandı. Raporda, Opr. Dr. Zehir’in temizlik ile tedarikçi firma personelinin operasyonlarda tıbbi müdahalede bulundukları tespit edildi. ‘Hastalara fazla platin vidası kullanıldı, sonucunda bazı hastalar sakat kaldı’ denildi.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: