Bir Göç Dalgası Daha: Lübnanlılar İsrail Saldırılarından Kaçarak İstanbul’a Geldi

İsrail’in saldırılarından kaçan Lübnanlılar Türkiye’ye sığınıyor. Beyrut’tan İstanbul’a gelenler, durumu gözlemleyip kısa zamanda geri dönmeyi umuyor.

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği hava saldırılarından kaçan yüzlerce Lübnanlı, Türkiye’ye gelmeye başladı. İstanbul‘a ulaşan Lübnan vatandaşları, yaşanan şiddet olaylarından derin bir şekilde sarsıldıklarını ancak durumun düzelmesi halinde kısa zamanda evlerine dönmeyi umut ettiklerini belirtti.

İsrail Saldırıları Beyrut ve Çevresini Vuruyor

Lübnan hükümetine göre, İsrail iki haftadır Beyrut ve ülkenin farklı bölgelerini hedef alan hava saldırıları düzenliyor. Saldırılarda, birçok Hizbullah komutanının yanı sıra en az bin kişi hayatını kaybetti. Bu saldırılar sonucu Lübnan’dan kaçan birçok kişi, Türkiye’yi güvenli bir liman olarak tercih ediyor.

İstanbul’a Gelen Lübnanlıların Umudu

Middle East Airlines‘ın Beyrut’tan İstanbul’a yaptığı uçuşlarda tüm koltukların dolduğu bildirildi. İstanbul’a gelen Lübnanlı Aref Arhad, Beyrut’taki durumu şu sözlerle anlattı:
“Lübnan’da şiddet dramatik bir şekilde artıyor. Bütün gece askeri uçakların sesini duyuyoruz. Eğer durum düzelirse birkaç gün içinde geri dönmeyi umuyorum.”

Bir diğer yolcu olan gazeteci Lina Diab, bölgesinin henüz güvenli olduğunu ancak önlem olarak ayrıldığını belirtti. “Stresle yaşamak istemiyorum, bu yüzden İstanbul’a gelmeyi ve durumu gözlemlemeyi tercih ettim,” diye ekledi.

Havayolu Uçuşları İptal Edildi

Savaşın şiddetinin artması nedeniyle, Türk Hava Yolları ve Pegasus Havayolları önümüzdeki günlerde Beyrut’a olan uçuşlarını iptal etti. Bu durum, Lübnanlılar için Türkiye’ye gelen son kaçış uçuşlarını daha da kritik hale getiriyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: