Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi Büyümüştü: Tecavüz Girişiminde Bulunan Zanlılar Yeniden Gözaltında

Beyoğlu'nda kadına yönelik tecavüz girişiminde bulunan iki kişi, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Gelen tepkiler sonrası zanlılar yeniden gözaltına alındı.

Türkiye, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın suç makinesi Yunus Emre Geçti tarafından öldürülmesini konuşurken, Beyoğlu’nda yaşanan bir tecavüz girişimi gündemi sarstı. Daha önce birçok suç kaydı bulunan iki zanlı, Beyoğlu’nda bir kadına yolda tecavüz girişiminde bulundu ve kısa süre sonra serbest bırakıldı.

Daha önce ‘cinsel saldırı’ suçundan kaydı bulunan ve gözaltına alınıp serbest bırakılan şüpheliler yeniden gözaltına alındı.

Olayın Detayları

Olay, 1 Ekim Salı günü saat 04.00 sıralarında Hüseyinağa Mahallesi’nde meydana geldi. Gece saatlerinde sokakta yürüyen 25 yaşındaki İ.A. isimli kadın, iki kişi tarafından takip edildi ve tecavüz girişimine uğradı. Kadının çığlıklarına çevredekiler müdahale etti ve polis ekipleri olaya hızla el koyarak saldırganları gözaltına aldı.

Yeniden Gözaltındalar

Kadının şikayetçi olmaması üzerine şüpheliler Semir T. (31) ve Ömer K. (27), ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Her iki şahsın da daha önce cinsel saldırı, uyuşturucu kullanma, gasp ve hırsızlık gibi birçok suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

Kamuoyu Tepkili

Saldırganların serbest bırakılması, halkın büyük tepkisine yol açtı. Geçmişte işledikleri suçlara rağmen tekrar serbest kalmaları, kamuoyunda adalet sistemine yönelik eleştirileri yeniden gündeme taşıdı. Bu tepkiler üzerine zanlılar tekrar gözaltına alındı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: