İzmir Valisi Süleyman Elban: “Şu Ana Kadar Can Kaybımız Yok. Ancak Bazı Evlerimiz Yanmış Durumda.”

İzmir Karşıyaka’da ev, araba ve işyerleri alevlere teslim oldu. Ekipler tüm gücüyle müdahalesini sürdürüyor.

İzmir Karşıyaka Yamanlar Dağı‘nda çıkan orman yangını hızla büyüyerek geniş bir alanı etkisi altına aldı. Yangından dolayı gökyüzüne yükselen yoğun dumanlar, şehrin neredeyse her ilçesinden görülüyor. Bayraklı ilçesini de kapsayan yangın, özellikle Doğançay bölgesinde tehlikeli boyutlara ulaştı.

Bayraklı Belediye Başkanı’ndan Açıklama: Yerleşim Yerlerini Boşaltıyoruz

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Öncüşehir‘e yaptığı açıklamada, yangının boyutunun kontrol edilemediğini ve müdahalenin yetersiz kaldığını ifade etti. Başkan Önal, “Yangın kontrol edilemiyor. Şu an Doğançay Mezarlığı’na girdim. Mezarlığın arka taraflarına da sıçradı. Doğançay’ın hepsi yanıyor, rezerv alanına doğru ilerliyor. Yerleşim yerlerini boşaltıyoruz. Müdahale yetersiz, iki helikopterle söndüremedik. Arazinin yapısından ötürü itfaiye araçları ve tankerler yetemiyor. Yangının boyutu büyüyor,” dedi.

Yerleşim Yerleri Tehlike Altında

Yangının hızla yayılması, Doğançay bölgesinde yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Başkan Önal‘ın belirttiğine göre, yangının kontrol altına alınamaması nedeniyle bölgedeki yerleşim yerleri boşaltılmaya başlandı. Durumun ciddiyeti ve müdahalenin yetersizliği, bölgedeki vatandaşlar için büyük bir tehlike oluşturuyor.

Müdahale Çabaları Yetersiz Kalıyor

Başkan Önal, yangına müdahale için kullanılan itfaiye araçlarının ve tankerlerin arazinin zorlu yapısından ötürü yangına yetişmekte zorlandığını ifade etti. İki helikopterin müdahalesinin yetersiz kaldığını belirten Önal, yangının boyutunun giderek büyüdüğünü ve kontrol altına alınmasının zorlaştığını vurguladı.

Son Gelişmeler:

Hava Sosyal Medya tarafından paylaşılan bilgiye göre, İzmir’deki yangın nedeniyle uçakların Adnan Menderes Havalimanı’na inişlerinde aksamalar yaşanıyor.

İzmir Valisi Süleyman Elban: Şu ana kadar can kaybımız yok. Ancak bazı evlerimiz yanmış durumda.

İzmir Karşıyaka’da ev, araba ve işyerleri alevlere teslim oldu. Ekipler tüm gücüyle müdahalesini sürdürüyor.

Yangın Örnekköy Geçici Köpek Bakım Evi’ne doğru yaklaştı, Karşıyaka Belediyesi vatandaşlara seslendi: “Tüm hayvanseverleri bakım evimizdeki can dostlarımızın tahliyesi için yardıma çağırıyoruz”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: