Barış Boyun Çetesi, Rap Şarkılarında Gizli Şifreler Kullanmış: “Barış İsteyen Boyun Eğecek”

Barış Boyun’un çetesi hakkında hazırlanan iddianamede, rap şarkıcılarına talimatla yazdırılan şarkılarda gizli örgüt mesajlarının bulunduğu ve örgüte yeni üyeler kazandırıldığı ortaya çıktı.

Kırmızı bültenle aranan ve İtalya’da yakalanarak tutuklanan organize suç örgütü lideri Barış Boyun hakkında hazırlanan iddianamede, rap müziğin suç örgütü faaliyetlerinde kullanıldığı ortaya çıktı. İddianamede, çetenin talimatıyla şarkılar yazdırıldığı ve bu şarkılarda örgüte yönelik mesajların gizlendiği belirtiliyor.

Rapçilere Talimatla Şarkı Yazdırıldı

Barış Boyun ve 305 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, rap müzisyenlerinin çeteyle bağlantılı olduğu kaydedildi. Çete üyelerinin, liderleri adına şarkılar yazdırarak, sosyal medya ve müzik klipleri aracılığıyla örgüte destekçi kazandırmaya çalıştığı ifade edildi. Özellikle uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirlerin bu faaliyetler için kullanıldığı vurgulandı.

Barış Boyun’dan Üç Mektup

Barış Boyun’un tutuklu bulunduğu sırada örgüt üyelerine 3 mektup gönderdiği ve bu mektuplarda, işleri Gurur Işınçelik ve Mert Gültepe‘ye devrettiği kaydedildi. Boyun’un talimatları doğrultusunda örgüt üyeleri, faaliyetlerini bu isimlerin liderliğinde sürdürdü.

Şarkılarla Örgüte Slogan Sağlandı

İddianamede, rapçi Samet Işık’ın “İntikam” adlı şarkısında, “Barış isteyen Boyun eğecek” gibi örgüt propagandasını içeren şiddet dolu ifadeler kullandığı belirtildi. Bu şarkıların, özellikle gençler arasında örgüte katılımı artırmak ve çetenin ideolojisini yaymak amacıyla yazıldığı ifade edildi.

Rap Şarkıcılarına Yönelik Suçlamalar

Sanık rapçilerden Muhammed Nedim Doğan ve Doğan Tarda’nın kliplerinde, uzun namlulu silahlar ve tabancalara yer verdikleri ve bu görüntülerin çete lideri Barış Boyun’un talimatıyla hazırlandığı kaydedildi. Sanıkların, bu kliplerle örgüte yeni üyeler kazandırma amacı güttüğü değerlendirildi.

Gençler “Kamikaze Dronu” Gibi Kullanıldı

İddianamede, çetenin genç yaşta bireyleri hedef alarak örgüte çektiği ve bu gençleri suç faaliyetlerinde birer “kamikaze dronu” gibi kullandığı vurgulandı. Örgüt, 15-20 yaş aralığındaki gençleri, internet tabanlı diziler ve bilgisayar oyunlarından etkilenerek sokak suç şebekelerine yönlendirdi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: