Barış Boyun Çetesi: Gizli Tanıklar Emniyetten Sızan Bilgiyi Açıkladı

Barış Boyun çetesine emniyet içerisinden bilgi sızdırıldığı ortaya çıktı. Firari çete liderlerine bir polisin şoförlük yaptığı tespit edildi.

Barış Boyun liderliğindeki silahlı suç örgütüne ilişkin hazırlanan iddianame, örgüte emniyet içerisinden bilgi sızdırıldığını ve bu nedenle liderlerin yurt dışına kaçtığını ortaya koydu. Ayrıca firari konumundaki örgüt üyelerine aktif görevdeki bir polisin kuryelik ve şoförlük yaptığı da tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 578 sayfalık iddianamede, Barış Boyun’un çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurduğu ve bu örgütün elebaşı olduğu belirtildi. Boyun’un suç işleme kastıyla örgüt yöneticilerine talimatlar verdiği, sanıklar ve gizli tanıkların ifadelerinde de detaylandırıldı.

“Operasyondan Önce Bilgi Geliyordu”

Çetenin bir dönem içerisinde bulunan F.A., savcılık ifadesinde Barış Boyun’la cezaevinde tanıştığını ve daha sonra maddi sıkıntı yaşadığı için Boyun’a ulaştığını belirtti. F.A., çetenin silah ve uyuşturucu ticareti yaptığını, İstanbul’un birçok ilçesinde silahlı saldırılara karıştığını ifade etti.

F.A., operasyonlardan günler önce çete üyelerine emniyet içerisinden bilgi sızdırıldığını belirterek, Zafer Boyun’un kendisine ve diğer çete üyelerine operasyon yapılacağını söylediğini açıkladı.

Bilgi Sızdı, Çete Liderleri Kaçtı

Operasyon yapılacağına dair bilginin sızdırılmasından sonra, örgüt yöneticilerinden Fikri Fatih Çançin ve Tolga Gültepe’nin yurt dışına kaçtığını belirten F.A., bir gün sonra polis tarafından gözaltına alındığını söyledi.

Polis Çetenin Şoförü Olmuş!

İddianamede, gizli tanıkların ifadeleri büyük rol oynadı. Kızılelma, Pamuk, Cüzzam ve Kırık kod adlı gizli tanıklar, çetenin emniyetle olan bağlantılarını detaylı şekilde anlattı. Kızılelma, örgütün yöneticilerinden Bahadır Akdağ‘ın İstanbul’da kaçak olarak yaşadığını ve bir polisle işbirliği yaparak yakalanmaktan kurtulduğunu söyledi. Bahadır Akdağ’ın gitmek istediği yerlere bu polisin aracıyla gittiğini belirten tanık, polisin kuryelik görevi yaptığını ve karşılığında yüklü miktarda para aldığını ifade etti.

Kaynak:Sözcü

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: