Bahçeli’den Kadına Yönelik Şiddete Sert Tepki: “Kendimize Gelmeliyiz; Cezaları Artırmalı, Şiddetin Kaynağını Kurutmalıyız”

Devlet Bahçeli, kadına yönelik şiddet ve taciz vakalarındaki artışa sert tepki gösterdi. Cezaların artırılması ve şiddetin kaynağının kurutulması gerektiğini vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin mevcut siyasal iklimi, toplumsal birliği ve kadına yönelik şiddet konularında önemli mesajlar verdi. Bahçeli, DEM Parti’ye çağrıda bulunarak “Türkiye partisi olma” yönünde bir teklif sundu ve milli birlik ile kardeşliğin önemini vurguladı.

“Siyasette Hiç Kimseyle Kategorik Olarak Çözemeyeceğimiz Bir Şey Yoktur”

Bahçeli, siyasette ayrışmayı değil, birlik ve kucaklaşmayı hedef aldıklarını ifade ederek, “Bize göre doğru siyaset buluşturan, yakınlaştıran, kavuşturan, kucaklaştıran, kutupları teker teker aşındıran ahlaklı siyasettir” dedi. MHP Genel Başkanı, siyasetin insanları karşı karşıya getiren bir arena olmadığını, sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gereken bir alan olduğunu belirtti.

DEM Parti’ye Çağrı: “Türkiye Partisi Olun”

Bahçeli, DEM Parti‘ye yönelik yaptığı açıklamada, “Uzattığım el, milli birlik ve kardeşliğimizin mesajıdır” dedi. DEM Parti’ye teröre karşı net bir duruş sergileyerek Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne katkıda bulunma çağrısı yaptı. Bahçeli, “DEM’e düşen sorumluluk, uzanan bu samimi elin kıymet hükmünü anlaması ve Türkiye partisi olma yönünde bir eşik olarak değerlendirmesidir” ifadelerini kullandı.

Kadına Şiddet Olaylarına Sert Tepki: “Cezaları Artırmalıyız”

Bahçeli, konuşmasının bir diğer bölümünde son dönemde artan kadına şiddet, taciz ve cinayet olaylarına değinerek, bu olayların toplumda yarattığı derin endişeye dikkat çekti. “Cinayet, taciz ve şiddet vakalarının gittikçe yaygınlaşması toplumsal endişeyi tırmandırmaktadır. Psikopat bir cani tarafından peş peşe işlenmiş tasarlanmış cinayetler, Beyoğlu’nda görülen taciz olayı sıla bebeğin hayatını kaybetmesi, asayişsizliğin yoğunlaşması kavga ve karışıklık bekleyenlerin ümitlenmesi milletimizi derinden yaralamaktadır. Kendimize gelmeliyiz, cezaları arttırmakla beraber şiddetin ürediği ana yatağı kurutmak zorundayız. Temellerimizi kazıp kaynağımıza inip saçılan hastalık tohumlarını bulup çıkarmalıyız. Bu durum milletimiz için bir diğer beka sorunudur.

Özgür Özel İle İlgili İddialara Yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında ortaya atılan iddialara da değinen Bahçeli, “Özgür Beyin özel hayatıyla ilgili servis edilen iftiraların hiçbirisi siyasetimiz konusu olmaz, olamaz, olmayacaktır. Biz CHP’nin siyaseti ile ilgiliyiz” diyerek, bu tür kişisel meselelerin siyaset gündeminde yeri olmadığını belirtti.

Milli Güvenlik ve Bölgesel Tehditler: “Bayrağımıza Kem Gözle Bakanların Gözlerini Oyarız”

Bahçeli, Türkiye’nin sınırlarının dışında karşı karşıya olduğu milli güvenlik tehditlerine de dikkat çekerek, “MHP ve Cumhur İttifakı, bayrağımıza kem gözle bakanların gözlerini oyar” dedi. Vatanın ve milletin onurunu korumanın şeref borcu olduğunu belirten Bahçeli, “Bu dünyayı dar etmek bizim için bir şeref borcudur” ifadelerini kullandı.

Orta Doğu ve İsrail’e Sert Mesaj: “Saklı Ajandalarında Türkiye Var”

Bahçeli, Orta Doğu’da yaşanan olayları ve İsrail’in bölgedeki politikalarını da eleştirdi. “İsrail terörünün saklı ajandasında Türkiye vardır” diyen Bahçeli, bu bölgedeki emperyalist niyetlerin Türkiye’yi de hedef aldığını belirterek, ülkenin her türlü tehdide karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: