Bahçeli’den Kurtulmuş’a Anayasa Tepkisi: “İlk 4 Maddeyle Meselesi Olanın Türkiye ile Meselesi Vardır”

Bahçeli, Anayasa'nın ilk dört maddesinin Türkiye'nin varlık ve birliğini temsil ettiğini belirterek, bu maddelerin değiştirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş‘un Anayasa’nın 3. maddesi ile ilgili açıklamaları üzerinden başlayan tartışmalara sert tepki gösterdi. Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan Anayasa’nın ilk dört maddesinin tartışma konusu olmasına izin vermeyeceklerini belirterek, bu maddelere karşı olanların Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olduğunu söyledi. Ayrıca, Bahçeli, DEM Parti‘nin İmralı ile olan irtibatına da sert çıkarak, devletin terörle masaya oturmasının söz konusu olmadığını vurguladı.

“İlk Dört Madde Kuruluşun Kilididir”

Bahçeli, Anayasa’nın ilk dört maddesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ve birliğini temsil ettiğini vurguladı. “Bu maddelerde açılacak bir gediğin duracağı yer yoktur” diyen Bahçeli, Anayasa’nın değiştirilmesinin tartışmaya açılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Numan Kurtulmuş‘un “Devletin ülkesi ve milleti olmaz” ifadesine yanıt veren Bahçeli, bu iddianın hukuki bir dayanağının olmadığını dile getirdi.

Bahçeli, ayrıca “Anayasanın ilk dört maddesini sulandırmak, demokratik bir angajmanın neticesi olmayıp gizli saklı emellerin tezahürüdür. Anayasanın ilk dört maddesiyle meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır ve bizim de onlarla görülecek hesabımız olacaktır” dedi.  

“DEM Parti Aklını Başına Almalı”

Bahçeli, konuşmasında DEM Parti’ye de sert eleştirilerde bulundu. Kürt kökenli vatandaşlarla terör örgütü arasında hiçbir bağlantı olmadığını belirten Bahçeli, DEM Parti’nin İmralı‘ya rehin kaldığını ve bu durumun siyasetin doğasıyla bağdaşmadığını söyledi. Bahçeli, “Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse hiçbir şart altında beklemesin” diyerek net bir mesaj verdi.

“Kardeşlik İçin Elimizi Uzatıyoruz”

MHP lideri, Türkiye’de birlik ve kardeşliği savunduklarını belirterek, “Uzattığımız el samimi ve iyi niyetli bir eldir, Türkiye’de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim” çağrısında bulundu. Bahçeli, barış ve hoşgörünün Türkiye’de hakim olması gerektiğini dile getirirken, vatanını ve bayrağını benimseyen herkesin kucaklayıcı bir tavırla karşılanacağını belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: