Ayşenur Ezgi Eygi Son Yolculuğuna Uğurlandı: “Bu Katliamın Hesabını Soracağız”

Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerlerince öldürülmesinin ardından Aydın'ın Didim ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. TBMM Başkanı Kurtulmuş, uluslararası mahkemelerde hesap sorulacağını belirtti.

Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail askerlerince işgal altındaki Batı Şeria’da öldürülmesinin ardından, Aydın’ın Didim ilçesindeki Merkez Camisi’nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde binlerce kişi bir araya gelirken, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel gibi önemli isimler de törene katıldı.

Ayşenur Ezgi Eygi, Didim Devlet Hastanesi’nden alınarak baba evine getirildi. Burada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Helallik alınmasının ardından Merkez Camisi’ne getirilen cenaze, yoğun katılım ve sloganlar eşliğinde uğurlandı.

Kurtulmuş: Zalimler Bunun Hesabını Verecek

Cenazede konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Ayşenur Ezgi Eygi‘nin ölümünün uluslararası mahkemelerde hesap sorulacağını belirtti. Kurtulmuş, “Zalimler bunun hesabını verecek” diyerek, İsrail’in Batı Şeria’daki işgalci tavrını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca Eygi’nin Amerikan vatandaşı olmasına rağmen ABD makamları tarafından bu katliamın sorgulanmamasının dikkate değer olduğunu ifade etti.

Otopsi Raporu Açıklandı

Ayşenur Ezgi Eygi‘nin cenazesi üzerinde yapılan otopsi raporunda, ölüm sebebinin kafatası kırığı, beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti olduğu belirlendi. Otopsi bulgularına göre, kulağının alt kısmından ateşli silahtan çıkan bir kurşunun kafaya isabet etmesi sonucu öldüğü kaydedildi. Kurşunun çıkış yarası olmadığı, kafada milimetrik metalik parçaların bulunduğu ve balistik incelemeye alındığı açıklandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: