Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria’da İsrail Güçleri Tarafından Vurularak Hayatını Kaybetti

Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria'daki yerleşim karşıtı yürüyüşte İsrail güçleri tarafından başından vurularak hayatını kaybetti.

Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, Batı Şeria’da İsrail güçlerinin müdahalesi sırasında başından vurularak hayatını kaybetti. 26 yaşındaki Eygi, Batı Şeria’ya geçen salı günü gelmişti.

Olay, Nablus yakınlarındaki Beita kasabasında, kasabanın düzenlediği haftalık yerleşim karşıtı yürüyüş sırasında gerçekleşti. Filistin haber ajansı Wafa‘ya göre, Eygi, Filistinli çiftçileri koruma kampanyası kapsamında Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü olarak çalışıyordu.

Eygi, Filistin’de İsrail güçleri tarafından öldürülen üçüncü ISM gönüllüsü oldu. Daha önce, Rachel Corrie 2003 yılında Gazze’nin Refah bölgesinde, Tom Hurndall ise 2004 yılında yine Gazze’de İsrail güçleri tarafından öldürülmüştü.

Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM), Filistin’de barışçıl eylemlerle Filistinlilerin haklarını savunan bir grup olarak biliniyor. Eygi, bu hareketin bir parçası olarak Filistinli çiftçilere destek veriyordu ve İsrail yerleşimlerine karşı yapılan yürüyüşlere katılıyordu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: