AYM Başkanı Kadir Özkaya: “Allah’ı Zalimlerin Yaptıklarından Habersiz Sanma!”

AYM Başkanı Kadir Özkaya, Gazze’de yaşanan zulme dikkat çekerek, Kuran'dan alıntı yaptı ve adaletin önemini vurguladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı (AYM) Kadir Özkaya, Anayasa Mahkemesi’nde düzenlenen yemin töreninde yaptığı konuşmada, Gazze’de yaşanan zulümler hakkında konuşurken Kuran-ı Kerim’den alıntı yaptı. Özkaya, dünyada yapılan zulümlere dikkat çekerek, “Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!” ifadelerini kullandı.

Yemin Töreninde Gazze Vurgusu

AYM üyeliğine seçilen Doç. Dr. Metin Kıratlı için düzenlenen yemin töreninde, Kadir Özkaya bireysel başvuru hakkı ve Gazze’de yaşanan insanlık dışı muamelelere dikkat çekti. Özkaya, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında sergilenen zulme, insan hak ve özgürlüklerine yönelik ihlallere sessiz kalınmamalıdır. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de ‘Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!’ denilmektedir.”

Adalet ve Ahlak Vurgusu

Özkaya, adaletin ve ahlaki değerlerin insanlığın ortak geleceği için kritik olduğunu belirterek, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Adaletle hükmedin ki kargaşa çıkmasın. Adalet terazisini hep hak ve haklıyı gözeterek kullanın. Kuran-ı Kerim’de, ‘Hakkı ayakta tutun, adaletle hükmedin’ ifadeleriyle de bu önemli göreve vurgu yapılmaktadır.”

Erdoğan’a Bireysel Başvuru Çağrısı

Özkaya, konuşmasının sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a hitap ederek, bireysel başvuru yolunun korunmasının gerekliliğini vurguladı. Bu sistemin vatandaşların temel haklarını koruma konusunda önemli bir araç olduğunu belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: