Ayasofya eski Baş İmamı Mehmet Boynukalın’dan Skandal Açıklama: “Yeni Anayasada Laiklik Olmamalı”

Ayasofya eski Baş İmamı Mehmet Boynukalın, yeni anayasada laiklik olmaması gerektiğini savundu. Boynukalın, laikliğin Müslümanlara zulüm sebebi olduğunu iddia etti.

Ayasofya eski Camii Baş İmamı ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, sosyal medya hesabından yaptığı laiklik karşıtı açıklamasıyla gündeme geldi. Boynukalın, yeni anayasada laikliğin yer almaması gerektiğini savunarak, laikliğin Müslümanlara zulüm sebebi olduğunu iddia etti.

“Laiklik Müslümanlara Zulüm Getiriyor”

Boynukalın, yaptığı paylaşımda Türkiye’de laiklik nedeniyle Müslümanların zulüm gördüğünü öne sürerek, “Yeni anayasada laiklik olmasın. Laiklik yüzünden bu Müslüman millete hadsiz zulümler yapıldı ve yapılıyor. Başörtüsü yasağı bunların en sembolik olanı” ifadelerini kullandı. Ayrıca, devletin ve Anayasa’nın İslam’a uygun olması gerektiğini belirtti.

İstanbul Sözleşmesi’nin Kaldırılmasına Sevinmişti

Daha önce İstanbul Sözleşmesi‘nin kaldırılmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Boynukalın, “Hamdolsun, Allah razı olsun!” diyerek bu kararı desteklemişti. Bu açıklamalarıyla kamuoyunda büyük tepki çeken Boynukalın, daha sonra Ayasofya Camii Baş İmamlığı görevinden ayrılarak akademik çalışmalarına odaklanma kararı almıştı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: