Anthony Joshua: “Nakavt Olmam, Boksu Bırakacağım Anlamına Gelmiyor”

Anthony Joshua, Daniel Dubois'ye karşı aldığı nakavt mağlubiyetine rağmen boksu bırakmayı reddetti ve savaşmaya devam edeceğini açıkladı.

Anthony Joshua, Wembley Stadyumu’nda Daniel Dubois karşısında aldığı ezici nakavt mağlubiyetinin ardından boksu bırakacağı söylentilerini reddetti. Joshua, Britanya için bir rekor olan 98 bini aşkın seyircinin önünde üçüncü ağırsiklet dünya şampiyonluğu arayışında 5. rauntta nakavt oldu.

Joshua’nın antrenörü Ben Davison, dövüşçüsünün “dikkatsiz” olduğunu kabul ederken, Joshua bu ağır mağlubiyete rağmen ringlere geri dönmeyi planladığını belirtti.

Joshua, mağlubiyet sonrası şu açıklamayı yaptı: “Her zaman başınız dik yürüyün. Üçüncü kez zar attık. 13 dünya şampiyonluğu maçına çıktım, her birinde başarılı olmadım ama her dövüş eğlenceli ve keyifli geçti. Belki hâlâ dövüşmeyi düşünüp düşünmediğimi soruyorsunuz? Evet, elbette dövüşmeye devam edeceğim. Başarıya ulaşmak için denedik ve başarısız olduk. Bu şimdi kaçıp gideceğimiz anlamına mı geliyor? Hayır, başka bir gün savaşmak için yaşayacağız. Ben bir savaşçıyım.”

Joshua ayrıca rakibi Daniel Dubois’yi de övdü: “Orada birkaç hata yaptık ama bu iş böyle. En üst seviyede küçük farklar size pahalıya mal olur. Rakiplerimle dövüşmek için imza attığımda, kafamda onları sevmemeye başlıyorum. Ama şimdi bu iş bittiğine göre, ona şapka çıkarıyorum ve aferin diyorum.”

Rövanş Maçı İçin Umut Var

Joshua’nın antrenörü Ben Davison, rövanş maçında bazı ayarlamalarla galibiyetin mümkün olduğunu savundu. “Düşünmemiz gereken bir dövüş var. Yapılabilecek bazı ayarlamalar olduğunu biliyorum. Şoke edici bir başlangıç yaptı, dövüşü neredeyse kazanamadı ama bu kadar kötü bir başlangıçtan sonra hâlâ dövüşün içindeydi. Orada sergilediği şeyle gurur duyuyorum. Birçok dövüşçü bu durumda denemeye devam etmezdi.”

Eddie Hearn: Joshua İlk Kez Gerçekten İncinmiş Göründü

Joshua’nın organizatörü Eddie Hearn, Joshua’nın profesyonel kariyerinde ilk kez bu kadar incindiğini gördüğünü belirtti. “Muhtemelen tüm kariyeri boyunca onun gerçekten incindiğini gördüğüm tek andı. İki dünya şampiyonluğu kazandı ve 13 dünya şampiyonluğu maçına çıktı, ama ilk kez bu kadar yaralandı.”

Hearn, Joshua’nın kariyerinin son bölümlerinde olduğunu ve 2025’in Joshua için önemli bir yıl olacağını belirtti. “Bizim çıkarımız, Joshua’nın bu spordan miras, para ve sağlığını koruyarak ayrılması.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: