Almanya, Sınır Kontrollerini Genişletti: Türkiye’deki Vize Başvuruları Normal İşleyecek

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, geçici sınır kontrollerinin Schengen vize sürecini etkilemeyeceğini ve Türkiye'deki vize başvurularının normal şekilde devam edeceğini açıkladı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, geçici olarak uygulanacak sınır kontrollerinin Schengen vizesi sürecini etkilemeyeceğini belirtti. Türkiye için vize başvurularının normal şekilde devam edeceği vurgulandı.

Geçici Sınır Kontrolleri Başladı

Almanya’nın sınır kontrolleri ile ilgili yaptığı açıklamada, güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrolleri uygulamasına geçildiği kaydedildi. Bu kontrollerin, ülkeye giriş izni olmayan kişilerin Almanya’ya girmesine engel olacağı ifade edildi. Kontrollerin, Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğu ve Schengen ortaklarına önceden bildirildiği açıklandı.

Türkiye İçin Vize Süreci Normal Devam Edecek

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, Türkiye’den yapılacak Schengen vize başvurularının bu süreçten etkilenmeyeceğini belirterek, “Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek,” ifadesini kullandı. Ayrıca sınır kontrollerinin, seyahat edenlerin bekleme sürelerini en aza indirmek için özenle yürütüleceği vurgulandı.

Genişletilen Sınır Kontrolleri

Almanya, bir süredir Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında başlattığı kontrolleri, şimdi Fransa, Lüksemburg, Hollanda, Belçika ve Danimarka‘yı da kapsayacak şekilde genişletti. Bu uygulamanın nedeni olarak düzensiz göçle mücadele gösterildi. Almanya İçişleri Bakanlığı, kontrollerin günlük yaşam, ticaret ve seyahatler üzerinde en az etkiyi yaratması için özen göstereceklerini belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: