AKP’li Mücahit Birinci’den Devlet Bahçeli İtirafı: “Özgür Özel Söyleseydi İnce Kıyıma Başlamıştık”

AKP'li Mücahit Birinci, Bahçeli’nin açıklamalarının Özgür Özel tarafından yapılması durumunda ince kıyıma başlanacağını itiraf etti.

AKP MYK eski üyesi Mücahit Birinci, MHP Lideri Devlet Bahçeli‘nin grup toplantısında yaptığı açıklamalara dair çarpıcı bir itirafta bulundu. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Bahçeli’nin açıklamalarının CHP Lideri Özgür Özel tarafından yapılması durumunda nasıl bir tepki vereceklerini açıkça dile getirdi.

Bahçeli’nin Açıklamaları Siyaseti Salladı

Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, siyaset gündeminde büyük yankı uyandıran sözler sarf etti. Bahçeli, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için, “Şayet tecridi kaldırılırsa, gelsin, TBMM’de DEM Parti toplantısında konuşsun. Terörün bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın” dedi. Bu açıklamalar, pek çok siyasi isim tarafından eleştirilere maruz kaldı.

“Özel Söyleseydi İnce Kıyıma Başlardık”

Bahçeli’nin açıklamaları üzerine eski AKP MYK üyesi Mücahit Birinci, sosyal medya hesabından dikkat çekici bir itirafta bulundu. Birinci, Bahçeli’nin açıklamalarını CHP Lideri Özgür Özel veya bir başka muhalif isimden duymaları durumunda farklı bir tepki vereceklerini belirtti.

“Şu da bir gerçek. Biz bugün Sayın Bahçeli’den işittiklerimizi, Özgür Özel’den falan işitseydik, ince kıyıma başlamıştık.”

Bu sözler, AKP içindeki farklı tutumlara dair tartışmalara yol açarken, Birinci’nin bu itirafı siyasi çevrelerde büyük yankı uyandırdı.

AKP İçinde Nasıl Yorumlanıyor?

Birinci’nin açıklamaları, parti içinde de farklı görüşlerin olduğunu ve bazı konularda daha sert tepkiler verilebileceğini gösteriyor. Bahçeli’nin açıklamaları ve Birinci’nin itirafı, önümüzdeki günlerde siyasi gündemde daha fazla tartışmaya neden olabilir.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: