AKP’li Hamdi Çamlı’dan Daron Acemoğlu’na “Nobel’i iade et” çağrısı

AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı, Daron Acemoğlu’nun Nobel Ödülü’nü iade etmesini istedi. Çamlı, Nobel'in "bombacı" olduğunu vurguladı, Pamuk ve Sancar'a da aynı çağrıyı yaptı.

Ekonomist Daron Acemoğlu‘nun kazandığı Nobel Ödülü, AKP eski milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı‘nın tepkisine neden oldu. Çamlı, ödülün arkasındaki isim Alfred Nobel‘i hedef alarak, Acemoğlu’nun ödülü iade etmesi gerektiğini savundu.

Çamlı’dan Acemoğlu’na Çağrı: “Ödülü İade Et”

Türkiye’nin tanınmış ekonomistlerinden Daron Acemoğlu, Nobel ödülüne layık görülmesiyle gündemde yer aldı. Ancak, eski AKP milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı‘nın bu başarıya yönelik eleştirileri dikkat çekti. Çamlı, Nobel ödüllerinin kurucusu Alfred Nobel’i, bombaların mucidi olarak tanımlayarak Acemoğlu’na sert bir çağrıda bulundu. Özellikle Gazze’deki katliamlarla ilgili olarak Nobel’in mirasını suçlayan Çamlı, Acemoğlu’nun bu ödülü geri vermesi gerektiğini söyledi. Çamlı, Nobel ödülünün kirli bir mirasa dayandığını ve bu tür ödüllerin kabul edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Pamuk ve Sancar da Eleştirildi

Çamlı, daha önce Nobel ödülü alan Türk edebiyatının önemli ismi Orhan Pamuk ve bilim insanı Aziz Sancar için de benzer bir çağrı yaptı. Nobel ödülünün bir “bombacı” tarafından kurulduğunu öne süren Çamlı, bu ödüllerin geri verilmesini talep etti.

“Kıyamete Kadar Gönüllerde Yer Alırsınız”

Çamlı, Acemoğlu, Pamuk ve Sancar’a seslenerek, “Eğer bu ödülleri geri verirseniz, kıyamete kadar gönüllerde yer alırsınız” dedi. Nobel ödüllerini kabul etmenin, Nobel’in geçmişindeki şiddeti onaylamak anlamına geleceğini belirten Çamlı, bu ödüllerin reddedilmesi gerektiğini savundu. Çamlı, Nobel’in arkasındaki tarihi eleştirerek, “Bombacılara ders verilmeli” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: