Ajda Pekkan: “Bu Sessiz Kullara Yapılan Eziyet Yaşamı Çekilmez Hale Getirdi”

Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliklere karşı düzenlenen Katliam Yasasına Hayır Mitingi'nde Ajda Pekkan, hayvanlara yapılan eziyetin yaşamı çekilmez hale getirdiğini vurguladı.

Katliam Yasasına Hayır Mitingi adıyla İstanbul Yenikapı’da düzenlenen protestoya, sanatçılar ve hayvan hakları savunucuları katılarak Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki değişikliklere tepki gösterdi. Mitingde konuşma yapan ünlü sanatçı Ajda Pekkan, hayvanlara yönelik şiddetin ve eziyetin toplumun vicdanını yaraladığını belirtti.

“Sessiz Kullara Yapılan Eziyet Yaşamı Çekilmez Hale Getirdi”

Ajda Pekkan, mitingde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bu hava koşullarında burada bizimle olduğunuz için minnettarım. Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz, ekonomik sıkıntılar yanı başımızda, Filistin’de yaşanan tarifsiz acılar, kadın ve çocuk cinayetleri, bunların yüklerine maalesef katledilen hayvanlarımız eklendi. Lütfen bizi daha fazla perişan etmesinler. Hayatlarını kaybeden insanlar için nasıl perişan oluyorsak, bize emanet edilen bu sessiz kullara yapılan eziyet bizi yaşanmaz hale getirdi.”

Pekkan, yetkilileri, yasadaki eksiklikleri gidermek ve hayvan cinayetlerini önlemek için gerekli adımları atmaya çağırdı. “Ne zaman isterseniz arkanızdayım. Öldürme, yaşat!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Diğer Sanatçılardan Destek

Mitingde yer alan diğer sanatçılar da kürsüye çıkarak düşüncelerini dile getirdi. Hande Yener, hayvan hakları için mücadelede kararlılığını vurgulayarak sınırsız konser sözü verdi. Sertab Erener, vicdanlarının sesiyle orada olduklarını belirtirken, Mustafa Ceceli ise “Bu kanlı yasa zorbalık. İnsanları vicdana davet ediyoruz” dedi. Seren Serengil ise barınakları “ölüm parkı” olarak nitelendirerek, hayvanların yaşam alanlarının korunması gerektiğini ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: