Adalet Bakanı Tunç: “İyi Hal İndirimi Gözden Geçirilecek”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kadına yönelik şiddet suçlarıyla mücadelede iyi hal indiriminin gözden geçirileceğini ve cezasızlık algısının giderilmesi için çalışmalar yapıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin gündemine oturan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, iyi hal indirimi uygulamasının tekrar gözden geçirileceğini ve cezasızlık algısının önüne geçmek için yeni düzenlemeler yapılacağını duyurdu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele

Kadına yönelik şiddet suçlarıyla mücadelede kararlı olduklarını belirten Bakan Tunç, “Kadına yönelik şiddet bizim kırmızı çizgimizdir. Bu suçlarda cezaları artırmıştık, ancak daha etkin uygulanması için yeni çalışmalar yapıyoruz” dedi. Kadına karşı işlenen suçlar için verilen cezaların caydırıcı hale getirilmesi amacıyla ceza adalet sistemi üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

İyi Hal İndirimi Yeniden Ele Alınacak

Bakan Tunç, toplumda oluşan cezasızlık algısının giderilmesi amacıyla iyi hal indiriminin gözden geçirileceğini belirtti. Ceza adalet sisteminin etkinliği, denetimli serbestlik ve cezasızlık algısı gibi konuların bir sonuca bağlanacağını söyleyen Tunç, bu konuların Meclis gündemine geleceğini ifade etti.

İnternet Üzerinde İşlenen Suçlara Karşı Yaptırımlar Artırılacak

Tunç ayrıca, internet üzerinden işlenen suçlarla ilgili de önemli düzenlemeler yapacaklarını belirtti. 5651 sayılı kanun kapsamında internet medyasındaki suçlara yönelik yaptırımların artırılacağını ifade eden Bakan, “Sosyal medya şirketlerinin ülkemizdeki hukuk sistemine saygı göstermesi lazım” dedi.

Adli Kolluk Düzenlemesi

Adalet Bakanı, adli kolluk ile idari kolluk ayrımının da yapılacağını açıkladı. Bu düzenlemenin, adli soruşturmaların daha etkin yürütülmesini sağlayacağını ve seçim beyannamelerinde de bu konuda bir vaatleri olduğunu belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: