Abdüllatif Şener’in Oğlu Bedirhan Şener Tutuklandı: Akli Dengesinin Yerinde Olduğu Tespit Edildi

Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, anneannesini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklandı. Adli tıp raporu, akli dengesinin yerinde olduğunu belirtti.

Abdüllatif Şener’in oğlu Bedirhan Şener, 31 Temmuz’da anneannesi Leyla Çetiner’i aralarında çıkan tartışma sonrası silahla rehin alarak öldürmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şener hakkında daha önce adli kontrol ve yurt dışı yasağı uygulanmıştı.

Akli Dengesinin Yerinde Olduğu Tespit Edildi

Akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edilen Bedirhan Şener, nezarethanede adli tıp doktoru tarafından muayene edilmiş ve Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi’ne sevk edilerek 3 hafta süreyle gözetim altına alınmıştı. Ancak, hastanede düzenlenen raporda, Şener’in cezai sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığı bulunmadığı ve fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiği belirtildi.

“Üst Soya Karşı Kasten Öldürme” Suçlamasıyla Tutuklandı

Türk Ceza Kanunu‘nun “akıl sağlığıyla” ilgili maddesi kapsamında değerlendirilmeyen Bedirhan Şener, toplanan deliller doğrultusunda “üst soya karşı kasten öldürme” ve “üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: