ABD Savcılığı, Timur Cihantimur’un Türkiye’ye İadesini İstedi

İstanbul'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iadesi talep edildi. ABD’de tutuklu yargılanan Cihantimur’un davası devam ediyor.

İstanbul’da Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan ve olay sonrası annesi Eylem Tok ile birlikte ABD’ye kaçan Timur Cihantimur, ABD’de tutuklu yargılanıyor. Savcılık, Cihantimur’un Türkiye’ye iadesi için resmi talepte bulundu ve kararın ABD Dışişleri Bakanlığı‘na sunulmasını istedi.

Gündemden Düşmeyen Kaza ve Sonrası

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde emniyet şeridinde ATV motorunu kontrol eden gruba çarpan Timur Cihantimur, 1 kişinin ölümüne neden olmuştu. Kazadan 106 gün sonra, Cihantimur ve annesi ABD’de yakalanarak tutuklanmıştı. Olay, Türkiye’de büyük yankı uyandırdı.

İade Süreci ve Hukuki Gelişmeler

VOA Türkçe‘den Can Kamiloğlu’nun haberine göre, Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesi için kararın duruşma öncesinde alınmasını talep etti. Levy, iade kararının onaylanması için ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Cihantimur’un taksirle adam öldürme ve yaralanmaya neden olma suçlarından Türkiye’ye iade edilebileceğini vurguladı.

Avukatların İtirazları ve Savcılığın Yanıtı

Savcılık, Cihantimur’un avukatlarının davanın düşürülmesi yönündeki taleplerine itiraz etti ve son bir iade duruşmasının yapılmasını talep etti. Duruşmada, Türkiye’nin sunduğu delillerin ABD hukukuna uygun olup olmadığının değerlendirileceği belirtildi. Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin yeniden tahliye edilmesi talebinde bulunmuş ve mahkemeye sunulan psikiyatri raporu için gizlilik talep etmişti. Avukatlar, Cihantimur’un annesinin ABD’ye gitme kararına itaat ettiğini savunmuştu.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: