96 Kişinin Hayatını Kaybettiği Alpargün Apartmanı Davasında Rüşvet Skandalı

Alpargün Apartmanı'nda 96 kişinin ölümünden sorumlu tutulan müteahhit Hasan Alpargün'ün oğlu, cezaevi müdürüyle 80 bin TL’lik rüşvet pazarlığı yaptı.

Adana’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 96 kişinin yaşamını yitirdiği Hasan Alpargün Apartmanı’nın tutuklu müteahhidi Hasan Alpargün’ün, bulunduğu cezaevinin müdürü ile oğlu Hasan Can (Aleks) Alpargün arasında rüşvet pazarlığı yaptığı ortaya çıktı. Cezaevi müdürü, Hasan Can Alpargün’den 100 bin TL rüşvet talep etti, pazarlık sonucunda Alpargün 80 bin TL gönderdi. Paranın ardından cezaevi müdürü, Hasan Can’a “Merhaba, babanız çok iyi bilgin olsun” şeklinde mesaj iletti. Bu rüşvet olayı deprem davası dosyasına eklendi ancak daha sonra ayrı bir soruşturma başlatıldı.

96 Kişinin Hayatını Kaybettiği Bina

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Adana’nın Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’ndeki 14 katlı Hasan Alpargün Apartmanı çökmüş ve 96 kişi yaşamını yitirmişti. Apartmanın müteahhidi ve teknik sorumlusu Hasan Alpargün, 6 Şubat 2023 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) kaçmıştı. Lefkoşa Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanan Alpargün, Adana’ya getirilerek tutuklanmıştı. Gözaltına alındığı sırada gazetecilerin “Yaptığınız binanın çökmesiyle 96 kişi öldü, ne diyeceksiniz?” sorusuna, Alpargün “Mukadderat” yanıtını vermişti.

Rüşvet Pazarlığı ve Soruşturma

Müteahhit Hasan Alpargün’ün tutuklu bulunduğu cezaevindeki müdürle oğlu Hasan Can (Aleks) Alpargün arasında bir rüşvet pazarlığı gerçekleşti. Cezaevi müdürü, Hasan Can Alpargün’den 100 bin TL talep ederken, Aleks Alpargün “80 bin TL yapsak olmaz mı? Hesaplarımda bloke var” diyerek 80 bin TL gönderdi. Cezaevi müdürü, bir gün sonra “Merhaba, babanız çok iyi, bilgin olsun” mesajıyla rüşveti aldığını ima etti. Bu rüşvet pazarlığı Alpargün Apartmanı davasına eklendi, ancak daha sonra dosyadan ayrılarak ayrı bir soruşturma başlatıldı.

web sitesi uygulama / geliştirme: