7 Bin 204 Araçlık Tören Kriz Yarattı: “Bu Şov Merakı Nedir?

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, Jandarma ve Emniyet'e alınan 7 bin 204 aracın tanıtım törenine tepki gösterdi. Ekonomik krizde böyle bir masraf yapılmasını eleştirdi.

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Salih Uzun, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarına alınan 7 bin 400 aracın Atatürk Havalimanı‘nda sergilenmesine sert tepki gösterdi. Ekonomik kriz ve tasarruf tedbirleri döneminde bu kadar büyük bir masraf yapılmasına anlam veremeyen Uzun, bu durumu “şov” olarak nitelendirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya‘ya yönelik sorular yönelten Uzun, bu masrafların gerekçelerini sorgularken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen törende 7 bin 204 aracın tanıtılmasının anlamsız olduğunu vurguladı.

“Bu Şov Merakı Nedir?”

Salih Uzun, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Jandarma ve Emniyet için 7 bin 204 yeni araç alınmış. Ancak bu araçların tamamının Atatürk Havalimanı’nda sergilenmesi ne kadar mantıklı? Bu tür gösterişler yaparak ne kazanıyoruz?”**

Uzun, bu araçların teslim edilmesinde kullanılan yöntemi de eleştirdi: “7204 yeni aracın tamamı İstanbul’da mı toplandı? Fabrikalardan nasıl getirildi? Bu işlemlerin maliyeti ne kadar? Araçlar neden doğrudan görev yerlerine gönderilmedi?” sorularını yöneltti.

“Ekonomik Kriz Varken Bu Masraf Neden?”

Salih Uzun, ekonomik kriz ve tasarruf tedbirleri gündemdeyken bu kadar büyük bir masraf yapılmasını sorgulayarak, yapılan törenin gereksiz olduğunu dile getirdi. “Sadece İstanbul’da kullanılacak araçlarla daha makul bir tören yapılabilirdi. Bu kadar büyük bir şovun amacı neydi?” dedi.

Ayrıca, Uzun şu soruları da ekledi: “Bu masraflar genel bütçeden mi karşılandı? Eğer sponsorlarla yapıldıysa, bu kaynak daha anlamlı yerlere kullanılabilir miydi? Ekonomiden sorumlu bakan Mehmet Şimşek buna ne diyor?”

Atatürk Havalimanı’nın Kapatılması Tepki Çekti

Uzun’un en büyük tepkilerinden biri de Atatürk Havalimanı‘nın bu tören için kullanılmasına yönelik oldu: “Avrupa’nın altıncı büyük havalimanı olan Atatürk Havalimanı, neden böyle şovlar için kapatıldı? Bu kadar önemli bir havalimanının bu şekilde kullanılması kabul edilebilir mi? Türkiye makulden koptu. Ancak yeniden makul yollara dönmek zorundayız.”

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: