18 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Instagram’da Kısıtlamalar Artıyor: Türkiye’de 2025’te Devreye Girecek

Instagram, genç kullanıcılar için yeni kısıtlamalar getiriyor. 18 yaş altı hesaplar, daha sıkı gizlilik ayarlarıyla "genç hesap" formatına dönüştürülecek. Türkiye'de Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.

Sosyal medya platformu Instagram, genç kullanıcıların güvenliğini sağlamak amacıyla yeni adımlar atıyor. 18 yaşından küçük kullanıcılar için daha sıkı gizlilik ve kısıtlama ayarlarının uygulanacağı bir sisteme geçiliyor. Bu değişiklikler, özellikle reşit olmayanların platformdaki erişim ve etkileşimlerini sınırlandırmayı hedefliyor.

Türkiye’de Ocak 2025’te Yürürlüğe Girecek

Meta’nın yaptığı açıklamaya göre, yeni sistem Avrupa Birliği’nde 2024 yılının sonunda, Türkiye ve diğer ülkelerde ise Ocak 2025‘te yürürlüğe girecek. 18 yaş altı kullanıcılar için yeni hesaplar, otomatik olarak “genç hesap” formatına dönüştürülecek. Bu hesaplarda daha sıkı güvenlik önlemleri devreye girerken, 16 yaş altı kullanıcıların kısıtlamaları kaldırabilmesi için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlaması gerekecek.

Yeni Instagram Kuralları

  • Genç Hesaplar: 18 yaş altı kullanıcıların hesapları otomatik olarak genç hesaplara dönüştürülecek.
  • Ebeveyn Kontrolü: 16 yaş altı kullanıcılar, kısıtlamaları kaldırmak için hesaplarını bir ebeveyn hesabına bağlayacak.
  • Gizli Hesaplar: Genç hesap kullanıcılarının hesapları varsayılan olarak gizli olacak. Yalnızca kabul ettikleri takipçilerle etkileşime geçebilecekler.
  • İçerik Kısıtlaması: Keşfet ve reels içerikleri de filtrelenecek. Şiddet içerikleri, kozmetik reklamları ve hassas içerikler genç hesaplara gösterilmeyecek.

Bu yeni düzenlemelerle Instagram, genç kullanıcıların güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: