Wall Street ve Asya Borsaları Düşüşte: Yatırımcılar Tedbirli

ABD'den gelen işgücü verileri ve yaklaşan tarım dışı istihdam raporu öncesi piyasalarda temkinli bekleyiş sürüyor.

ABD’den gelen işgücü verileri sonrası, Fed’in büyük bir faiz indirimi yapabileceğine yönelik beklentiler artarken, yatırımcılar cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde temkinli bir duruş sergiliyor. Özellikle işgücü piyasasına dair gelen son verilerin ardından piyasalarda belirsizlik sürüyor.

Wall Street Endekslerinde Kayıplar

Wall Street endeksleri, günü hafif ekside kapatarak S&P 500 ve Nasdaq 100’de yüzde 0,2 oranında bir düşüş kaydetti. Sabah itibarıyla ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde de kayıplar devam ediyor. Erken saatlerde MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0,8 oranında yükselse de, kazançlarını geri vererek yatay bir seyir izledi.

Japonya’dan Gelen Veriler ve Etkileri

Japonya’nın Nikkei 225 endeksi, BOJ’dan (Japonya Merkez Bankası) faiz artırımı beklentilerinin artması ve yenin güçlenmesi sonucu yüzde 1,5’ten fazla geriledi. Bu gelişmelerin yanında, ABD Başkanı Joe Biden’ın, Nippon Steel’in United States Steel Corp’un 14,1 milyar dolara devralmasını engelleyeceği haberi sonrası, US Steel hisseleri yüzde 17,5 düşüş yaşadı. Nippon Steel hisseleri ise sabah saatlerinde yüzde 0,3 değer kaybetti.

Asya Piyasalarında Farklı Görünümler

Hong Kong ve Güney Kore borsalarında düşüş yaşanırken, Tayvan’ın Taiex endeksi çip üreticilerinin hisselerindeki toparlanma ile birlikte yüzde 1’den fazla artış gösterdi. Çin borsası ise yatay seyrederken, JPMorgan’ın Çin hisselerine dair tavsiye düşürmesi bu duruma etki etti.

ABD Tahvil ve Dolar Piyasası

ABD 10 yıllık tahvil getirileri, dün 8 baz puan gerileyerek bu sabah itibarıyla yüzde 3,7628 seviyesinde yatay kaldı. Benzer şekilde 2 yıllık ABD tahvilleri de yüzde 3,7642’de sabit kaldı. Bloomberg Dolar Endeksi ise dün yüzde 0,3 düşmesinin ardından bu sabah fazla değişim göstermedi. Dolar/TL ise sabah saatlerinde 34,0364 seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Gözler Yurt İçi ve Yurt Dışı Verilerde

Bugün yurt içinde Orta Vadeli Program (OVP), BDDK ve TCMB’nin haftalık verileri takip edilecek. Yurt dışında ise ABD’den S&P Global hizmet ve bileşik PMI verilerinin son okuması TSİ 16:45’te, ISM hizmet endeksi ise TSİ 17:00’de yayımlanacak. Ayrıca, AMB Yönetim Konseyi Üyesi Robert Holzmann’ın konuşması da TSİ 17:00’de bekleniyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: