Volkswagen, Almanya’da İlk Kez Fabrika Kapatmayı Planlıyor

Volkswagen, Almanya'da fabrika kapatma ihtimalini gündeme getirdi. Şirket, maliyet azaltma önlemleri çerçevesinde kapsamlı bir yeniden yapılandırma planlıyor.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, maliyet azaltma ve tasarruf önlemleri çerçevesinde, tarihinde ilk kez Almanya’da bir fabrikayı kapatmak zorunda kalabileceği konusunda uyardı. Şirketin yönetim kurulunun son toplantısında yapılan açıklamada, Volkswagen AG bünyesindeki markaların kapsamlı bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiği belirtildi. Demografik eğilimlere dayalı yeniden yapılandırmanın, şirketin rekabet gücünü artırmak için yeterli olmadığı vurgulandı.

Üretim Tesisleri Kapatılabilir

Volkswagen, Almanya’daki fabrika kapatma ihtimalinin hızla karşı önlemler alınmadığı takdirde artık göz ardı edilemeyeceğini belirtti. 2029 yılına kadar işten çıkarmaları engelleyen iş güvencesinin sonlandırıldığı ve bu konuda tüm önlemlerin İşçi Konseyiyle değerlendirileceği açıklandı.

Almanya’nın Rekabet Gücü Azalıyor

Volkswagen Üst Yöneticisi (CEO) Thomas Schaefer, Avrupa otomotiv pazarındaki zorlu ekonomik ortamı ve yeni rakiplerin rekabeti zorlaştırdığını belirtti. Schaefer, “Almanya, rekabet gücü açısından daha da gerilere düşüyor” değerlendirmesini yaparak, Volkswagen’in daha fazla tasarruf yapması gerektiğini vurguladı.

İşçi Konseyi Direniyor

Volkswagen Çalışma Konseyi, şirketin Almanya’daki büyük araç fabrikası ve parça üretim fabrikasını kapatma planlarına karşı direneceğini açıkladı. Volkswagen Group, dünya genelinde 17 Avrupa ülkesinde, Amerika, Asya ve Afrika’da 10 ülkede 114 üretim tesisi ile yaklaşık 650 bin kişiye istihdam sağlıyor. Almanya’daki istihdam sayısı ise yaklaşık 300 bin kişi.

Volkswagen, 2026’ya kadar 10 milyar avroluk tasarruf ve maliyet azaltma önlemlerinin bir parçası olarak personel giderlerini 5’te 1 oranında düşürmeyi planlıyor.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: