Vergi Borcu Olanlar Dikkat: İsimler Açıklanacak, Son Tarih Eylül Sonu

Bakan Şimşek, vergi borcu olan mükelleflerin isimlerinin açıklanacağını duyurdu. "Vergi yüzsüzü" listesinde yer almak istemeyenler için eylül sonuna kadar süre tanındı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “vergi yüzsüzü” olmak istemeyenlere çağrıda bulunarak, “5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacağız” uyarısında bulundu. Şimşek, “Açıklayacağımız ‘vergi yüzsüzü’ listelerinde isminin yer almasını istemeyen mükellefler için eylül sonuna kadar zaman tanıyoruz” dedi.

Vergide Adalet İçin Adımlar Atılıyor

Bakan Şimşek, vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmaya devam ettiklerini belirtti. Her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. Şimşek, “Listelerde isminin yer almasını istemeyen mükellefler için eylül sonuna kadar zaman tanıyoruz” açıklamasında bulundu.

İki Ayrı Liste Açıklanacak

Şimşek, 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde tüm vergi dairelerinde, 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde mükellef bilgilerini içeren listelerin yayımlanacağını belirtti. Bu kapsamda iki ayrı liste açıklanacak. İlk listede, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla vadesi geçtiği halde 30 Eylül 2024 itibarıyla ödenmemiş bulunan vergi ve cezalara yer verilecek. İkinci listede ise borçlu olup olmadığına bakılmaksızın, haklarında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarına göre vergi ve ceza hesaplanan mükelleflerin isimleri yer alacak.

Deprem Bölgesi Kapsam Dışında

Bakan Şimşek, düzenlemenin deprem bölgesinde faaliyet gösteren mükellefleri kapsamayacağını belirtti. Kahramanmaraş‘ta meydana gelen depremlerden etkilenen ve deprem tarihi itibarıyla gelir ve kurumlar vergisi yönünden mükellefiyet kaydı bulunanların kesinleşmiş veya vadesi geçtiği halde ödenmemiş vergi ve cezalara ilişkin borçları açıklanmayacak.

Son Uyarı

Kamuoyunda “vergi yüzsüzü” olarak bilinen bu listelerde yer almamak için mükelleflere 1 aylık süre tanındığını hatırlatan Şimşek, “Açıklayacağımız ‘vergi yüzsüzü’ listelerinde isminin yer almasını istemeyen mükellefler için eylül sonuna kadar zaman tanıyoruz” dedi.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: