Ünlü Ekonomist Hanke: Türkiye’de Enflasyon Geriliyor, İyileşme Yolda

Ünlü ekonomist Steve Hanke, Türkiye’de yıllık enflasyonun yüzde 28,8 olduğunu açıkladı. Ayrıca Türkiye’nin iyileşme yolunda olduğunu vurguladı.

Ünlü ABD’li ekonomist Steve Hanke, Türkiye’de enflasyonun düşüşe geçtiğine dikkat çekerek, yaptığı açıklamada Türkiye’nin yıllık enflasyon oranını yüzde 28,8 olarak ölçtüğünü belirtti. Hanke, sosyal medya hesabından paylaştığı bu açıklama ile Türkiye’nin iyileşme yolunda olduğunu vurguladı.

Türkiye’de Enflasyon Düşüyor

Yüksek frekanslı verilere dayanarak Türkiye’nin enflasyon oranını değerlendiren Steve Hanke, “Türkiye’de enflasyon düşüyor. Bugün, yüksek frekanslı verileri kullanarak Türkiye’nin yıllık enflasyon oranını tam olarak yüzde 28,8 olarak ölçüyorum. Türkiye, iyileşme sürecinde” ifadelerini kullandı. Bu değerlendirme, Türkiye ekonomisinde pozitif bir dönüşüm yaşandığını gösteriyor.

Kişi Başına Düşen GSYİH’de Artış Beklentisi

Steve Hanke, bir önceki gün yaptığı bir başka paylaşımda ise Türkiye’nin kişi başına düşen Gayri Safi Yurt İçi Hasılası (GSYİH) hakkında da önemli bilgiler verdi. Hanke, Trading Economics verilerine göre Türkiye’de kişi başına düşen GSYİH’nin 2023 yılında ortalama 14.630,37 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığını belirtti. Ayrıca, 2026 yılına kadar bu rakamın 16.520 dolara yükselmesinin beklendiğini ifade etti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: