Üç Aylık Enflasyon Yüzde 8,9 Oldu: Emekli ve Memur Zammı Şekilleniyor

Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, emekli ve memurların Ocak ayında alacağı zam oranları belli olmaya başladı. İşte detaylar...

Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte milyonlarca emekli, memur ve memur emeklisinin 2025 yılı Ocak ayında alacağı zam oranları şekillenmeye başladı. Enflasyon farkı, memur ve emekli zammında belirleyici olacak. Üç aylık enflasyon verisi %8,9 olarak gerçekleşti.

İşçi Emeklileri İçin Yılbaşı Zammı En Az %8,9

SSK ve Bağkur emeklileri için Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında enflasyon toplamda %8,9 olarak gerçekleşti. Bu veriler doğrultusunda işçi emeklileri yılbaşında en az %8,9 zam alacak.

Memur ve Memur Emeklilerine Enflasyon Farkı

Memur ve memur emeklileri, Temmuz ayında %10’luk toplu sözleşme zammı almıştı. Ancak enflasyon farkı oluşursa bu zamma ek olarak %6’lık sözleşme zammı da eklenecek. Üç aylık enflasyon %8,9 olarak gerçekleştiği için, memurlar için şu ana kadar bir enflasyon farkı oluşmamış durumda. Ancak önümüzdeki aylarda enflasyon artışıyla fark oluşabilir.

Yılbaşı Zamları 3 Ocak’ta Netleşecek

Yeni yıl zamları, 3 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak enflasyon verileriyle netlik kazanacak. O zamana kadar oluşacak enflasyon farkı, memur ve memur emeklilerine yapılacak zam oranını da etkileyecek.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: