TÜSEDAD Başkanı Solakoğlu: “Gıda Fiyatları Gelecek Yıl Zirve Yapacak”

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, gelecek yıl domates, soğan, biber ve karpuz gibi ürünleri bulmanın zor olacağını ve fiyatların çok yüksek olacağını söyledi.

TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, Türkiye’deki tarım ve gıda üretimine dair endişe verici açıklamalarda bulundu. Solakoğlu, “Domates, soğan, biber, karpuz gibi temel gıda ürünlerini seneye bulmakta çok zorlanacaksınız. Fiyatlar, alışık olduğumuz seviyelerin çok üstünde olacak,” dedi. Solakoğlu, tarımsal üretimde yaşanan sıkıntılara dikkat çekerek, iki yıl önce Türkiye’nin savaş halindeki Suriye‘den patates ithal etmek zorunda kaldığını hatırlattı.

Tarımda Kötü Gidişat

Solakoğlu, mevcut tarım politikalarının yetersizliğine işaret ederek, önümüzdeki yıl gıda ürünlerinde ciddi bir kıtlık yaşanabileceğini belirtti. “Eğer gerekli önlemler alınmazsa, bu ürünlerin fiyatları çok afaki olacak,” şeklinde konuştu. Özellikle domates, soğan, biber ve karpuz gibi temel gıda maddelerinin üretiminde ciddi düşüşler yaşanabileceğini ve bunun da fiyatlara doğrudan yansıyacağını ifade etti.

Geçmişten Ders Almak

Sencer Solakoğlu, Türkiye’nin tarımsal üretimdeki mevcut sorunlarını çözemezse, daha önce yaşanan patates ithalatı gibi krizlerin yeniden gündeme gelebileceğini vurguladı. “Ülke olarak kendi kendimize yetebilecek tarımsal üretimi sağlayamazsak, gıda ithalatına bağımlı hale geliriz,” diyerek, bu durumun sürdürülebilir olmadığını belirtti.

Haber Merkezi tarafından yazılan bu haberi beğendiyseniz bunları da beğenebilirsiniz

web sitesi uygulama / geliştirme: